Így készülhet a palacsinta sós verzióban – ezúttal avokádóval

2016. december 07.
Tudjuk, hogy a palacsinta a nagyi higanysűrű baracklekvárjával az igazi, de ha sós verzióban készítjük, szuper vacsora vagy akár reggeli is lehet. Pláne, ha tápláló avokádóval kombináljuk.

 

Elég csak egyszer rászánni magunkat, hogy sós verzióban készítsünk palacsintát, és máris egészen új horizont nyílik meg az eddigi kakaós-lekváros csőlátásunk előtt. A recept alig igényel változtatást, de rengeteg szuper variáció létezik, amikkel a palacsinta egészségesebb és laktatóbb lehet – így akár reggelire, sőt vacsorára is fogyaszthatjuk!

Fotó: Profimedia – Red Dot

Hozzávalók:

1/4 csésze kókuszliszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
2 tojás
1/2 csésze kókusztej
1/2  zúzott avokádó
3 szál újhagyma vékony karikákra vágva
kevés vaj
avokádó szeletek 

A petrezselymes-citromos vajhoz:

3 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál friss petrezselyem
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. Egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet a sütőport és a sót.
2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tejet, a tojásokat, a korábban összezúzott avokádót és a hagymát. A száraz alapanyagokat lassan keverjük a nedvesekhez, míg egyenletes masszát nem kapunk.
3. Olvasszunk vajat egy serpenyőben, és néhány perc alatt süssünk aranybarna palacsintákat!
4. Készítsük el a citromos-petrzselymes vajat: olvasszuk fel a vajat, nyomjuk bele a citromlevet és a friss petrezselymet, néhány perc alatt főzzük össze!
5. A palacsintákat friss avokádószeletekkel és a könnyű citromos-fűszeres vajjal tálaljuk!