Egyszerű pisztáciás keksz, amivel még időt is spórolhatsz!

2016. december 18.
Mert ha egy szabad órádban összerakod a tészát, van még rá három hónapod, hogy megsüsd a kekszeket! És ha készen vannak, akkor is egy teljes hétig elállnak!

Ha ropogós házi kekszre vágynál, tegyél magadnak egy szívességet: gyúrd meg ezt a pofonegyszerű tészát kábé 20 perc alatt, és kisebb adagokban tedd a fagyasztóba. így három hónapig bármikor percek alatt lehet forró, házi kekszed a tea vagy a kávé mellé. És a legjobb, hogy ha megsütötted, akkor is van rá egy heted, hogy beoszd ezeket a pisztáciás finomságokat!

Hozzávalók:

120 gramm vaj
1/3 csésze barnacukor
1 tojás
1 csésze finomliszt
3/4 csésze apróra vágott pisztácia
1/4 teáskanál só

Elkészítés:

Elektromos habverővel verjük habosra a vajat a barnacukorral nagyjából 5 perc alatt!

Adjuk hozzá a tojást, és további egy percig keverjük! Ezután jöhet a liszt, a pisztácia és a só – keverjük össze a masszát, míg egységes tésztát nem kapunk.

Vágjunk téglalap alakú fóliát, és tegyük a tésztát az egyik felébe – formázzunk belőle hengert (vigyázat, ragadós) és tekerjük fel a fóliába!

A feltekert tésztát tegyük legalább két órába a hűtőbe, de még jobb, ha egy egész éjszakára ott tudjuk hagyni. (Ha pedig lefagyasztjuk, akár három hónapig is felhasználhatjuk.)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! A tésztából vágjunk fél centis karikákat és 8-10 perc alatt süssük készre a kekszeket! Légmentes dobozban akár egy hétig is tárolhatjuk a sütiket.