Baconös-tojásos muffinok reggelire

2017. január 25.
Vasárnapokra, ráérős hétköznapokra, gyerekeknek vagy akárkinek, aki egy klasszikus, laktató reggelire vágyik.

Ha egy kicsit különlegesebbé szeretnénk tenni a reggeli rántottát, mindössze egy muffinformára lesz szükségünk! Meg (tény) egy kicsit több időre, mintha csak egy tükörtojást ütnénk össze, de ez a szaftos baconnel felturbózott reggeli muffin annyira finom, hogy tényleg megéri a fáradtságot!

Hozzávalók:

6 tojás
220 gramm kockázott bacon
3 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál őrölt bors
¾ teáskanál só
1/3 csésze olaj
1 és ¼ csésze
1 csésze író
1 csésze felkarikázott újhagyma
1 és ½ csésze reszelt cheddar sajt

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

A tojásokat főzzük meg, hámozzuk meg, majd tegyük félre őket!

Amíg a tojások főnek, egy közepes serpenyőbe dobjuk bele a bacont és süssük aranybarnára 8-10 perc alatt. Itassuk fel a zsírt egy szalvétával és hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát ás a fűszereket! Egy másik tálban keverjük össze az olajat és az írót!

A nedves keveréket adjuk a száraz alapanyagokhoz és keverjük egyenletes tésztává. Adjuk hozzá a bacont, a hagymát és 1 csészével a reszelt cheddar sajtból.

A tésztát tegyük kivajazott muffinformába, nagyjából a forma harmadáig, majd nyomjuk bele a tojást a tésztába, és halmozzunk rá még a tésztából, míg teljesen el nem lepi.

Szórjuk meg a maradék cheddar sajttal a muffinok tetejét és 17-20 perc alatt süssük készre őket!