Baconös-tojásos muffinok reggelire

2017. január 25. |

Vasárnapokra, ráérős hétköznapokra, gyerekeknek vagy akárkinek, aki egy klasszikus, laktató reggelire vágyik.

Ha egy kicsit különlegesebbé szeretnénk tenni a reggeli rántottát, mindössze egy muffinformára lesz szükségünk! Meg (tény) egy kicsit több időre, mintha csak egy tükörtojást ütnénk össze, de ez a szaftos baconnel felturbózott reggeli muffin annyira finom, hogy tényleg megéri a fáradtságot!

Hozzávalók:

6 tojás
220 gramm kockázott bacon
3 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál őrölt bors
¾ teáskanál só
1/3 csésze olaj
1 és ¼ csésze
1 csésze író
1 csésze felkarikázott újhagyma
1 és ½ csésze reszelt cheddar sajt

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

A tojásokat főzzük meg, hámozzuk meg, majd tegyük félre őket!

Amíg a tojások főnek, egy közepes serpenyőbe dobjuk bele a bacont és süssük aranybarnára 8-10 perc alatt. Itassuk fel a zsírt egy szalvétával és hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát ás a fűszereket! Egy másik tálban keverjük össze az olajat és az írót!

A nedves keveréket adjuk a száraz alapanyagokhoz és keverjük egyenletes tésztává. Adjuk hozzá a bacont, a hagymát és 1 csészével a reszelt cheddar sajtból.

A tésztát tegyük kivajazott muffinformába, nagyjából a forma harmadáig, majd nyomjuk bele a tojást a tésztába, és halmozzunk rá még a tésztából, míg teljesen el nem lepi.

Szórjuk meg a maradék cheddar sajttal a muffinok tetejét és 17-20 perc alatt süssük készre őket!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?