Ezt főzd az első randin Gordon Ramsay szerint

2017. február 15.
Az első randira puccos étterem helyett inkább a te konyhádat választjátok, de nem tudod, mi legyen a menü? Ha valaki segíthet ebben a kérdésben, az egész biztosan Gordon Ramsay.

Az első randi, vagy legalábbis az első főzős randi mindig nagy dilemma. Senki nem akar izzadtságszagú Bocuse d’Or fogásokkal majomkodni, de azért be akarjuk bizonyítani, hogy többre vagyunk képesek egy rántottás szendvicsnél. Vannak, akik a klasszikus, nagyi-féle vonalra esküsznek (gondolunk itt a kristálytiszta húsleves-házi zserbó tengelyre), vannak akik a „ja csak összedobtam valamit, nem nagy ügy” többnyire olaszos konyhát takaró vonalával hódítanak, de sokan próbálkoznak pikáns közel-keleti fogásokkal is, némi afrodiziákumot csempészve a vacsorába. Még nagyobb bajban vannak a többnyire szűkebb gasztronómiai eszköztárral bíró szakácsok, akik tökre szeretnének izzadtságszagú Bocuse d’Or fogásokkal majomkodni, de a rántottás szendvicsnél többre nem nagyon képesek.

Gordon Ramsay a neten sietett az egyszeri randizó segítségére, és készséggel válaszolt a felmerülő problémás kérdésekre. A bénázó szingli pasiknak tésztát javasolt, és persze ez alatt sem a házilag készített tagliatellét, csak az egyszerű, bolti spagettit érti. Ramsay egy konkrét fogást is ajánl: a tésztát sült mogyoróhagymával, fokhagymával, chilivel és friss lime lével dobjuk fel, és egy kis grillezett rákhússal körítsük.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Ha ennél kreatívabbak és ügyesebbek vagyunk, a brit sztárszakács szerint próbálkozhatunk húsokkal is, amiket még mindig párosíthatunk az alapul szolgáló tésztával: ő karamellizált csirkemellet és fűszerekbe pácolt tonhalsteak-et emlegetett.

Ramsay elárulta azt is, mit tehet az, aki igazán nagyot akar villantani: „Ültesd le, tölts egy pohár mennyei pezsgőt, és mondd, hogy csak várjon öt percet, amíg meggyúrod az orra előtt a házi tésztát.”

Ha idáig nem is merészkednénk, abban biztosan egyetértünk a séffel, hogy a tészta, olyan, mint egy „fehér vászon” – jól variálható, hozzánk és partnerünkhöz igazítható, és a legegyszerűbb fogástól a fine dining ételig egy csomó minden kihozható belőle!