Villámgyors sütőtökös pite

2017. március 02.
A tél vége felé már alig van inspirációd a konyhában? Próbáld ki bloggerünk, Füge Kata villámgyors sütőtökös pitéjét, és beköltözik a napsütés a konyhádba!

Már csak néhány hét, és érkeznek az első tavaszi zöldségek, addig viszont ki kell bírnunk valahogy a téli piac kínálatával. Sütőtökből rengeteg finomság készülhet, a krémlevestől a rizottóig, de sütve saláták feltéteként is isteni. Most egy villámgyorsan elkészíthető leveles tésztás recept következik, ami remek vendégváró, de másnap irodai ebédnek is nagyszerűen megfelel. A bolti leveles tészta amúgy igazi aduász: sós ételekhez és süteményekhez is bevethető, nagyon hamar elkészül, ráadásul kifejezetten praktikus kiszerelésben érkezik.

Sütőtökös villámpite

20 dkg sütőtök (megpucolt mennyiség)
1 kis fej hagyma
1 csomag levelestészta
1 tojás
só, bors
1 ág friss rozmaring
2-3 ek olívaolaj

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A sütőtököt 2-3 mm-es szeletekre vágjuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk, a rozmaring leveleit pedig apróra vágjuk. A tojást egy kis tálban felverjük, sózzuk, borsozzuk. A levelestésztát egy tepsire terítjük (bizonyos márkák sütőpapírral együtt vannak a csomagban, ha épp nem ilyet használunk, akkor tegyünk alá sütőpapírt külön), majd a széleken 1-1 cm-es keretet hagyva megkenjük a lapot a felvert tojással. A sütőtököt elrendezzük a tetején, majd rászórjuk a hagymakarikákat és a felaprított rozmaringot. Meglocsoljuk 2-3 evőkanál olívaolajjal, majd 20 perc alatt készre sütjük.