Barátnős reggeli gyerekekkel is

2017. február 28.
Mesés éttermet, kávézót és cukrászatot mutat most be nektek a PandArte bloggere, ami ráadásul még nagyon gyerekbarát is!

Az Émile gyönyörű kerti hangulatát mindig megcsodáltam, amikor épp a második kerületben jártam arrafelé, nemrég pedig már belülről is megismerhettem, mert egy szuper csajos reggelis napot tartottunk ott! Akkor ért a meglepetés, hogy változtattak az eddigi koncepciójukon, és az alsó szintet abszolút a gyerekeknek rendezték be, ami nekünk anyukáknak elég jó hír.

Szóval az Émile egy olyan ház, amelyben étterem, kávéház, bár és cukrászat egyaránt várja a vendégeket. Családias, könnyed hely, ahova bármikor érdemes betérni. Az étteremben házias, a magyar konyha tradícióiból merítő ételeket szolgálnak fel fél 12-től késő estig, és különlegesség a teadélután, ahol édes és sós süteményeket, szendvicseket kínálunk egy teaszertartással vagy egy pohár pezsgővel.

„Nagyon sok család látogat el hozzánk nap mint nap, így első lépésként az alsó szinten egy hangulatos, gyerekszobát alakítottunk ki játékokkal, gyerekkonyhával, könyvekkel, színezőkkel, hogy elegendő hely legyen a gyerekek számára a játékhoz, amikor éppen nem a szüleikkel esznek az étkezőben. Az étterem felköltözött a kávézóba, így még bensőségesebb hangulatban lehet elfogyasztani a reggelit, ebédet és a vacsorát. Ráadásul az ebédet követően már nem lesz többé szünet, egészen déltől késő estig lehet kérni a fogásokból – mesélte Rizán Angéla marketing menedzser. – Az ételek is változtak, közérthetőbb, könnyedebb és háziasabb ételekkel várjuk a vendégeket, javarészt a magyar konyhából merítve a recepteket. Konyhánk kreatív vezetője Tóth Ágnes konyhafőnök, aki már több mint 16 éve a Gerbeaud ételeit is megalkotja. A sütemények továbbra is László Tamás cukrászvezető műhelyéből kerülnek ki, mindig újat mutatva a vendégeknek. Fontos megemlíteni Vas megyei saját farmunkat, amit magunk között Gerbeaud farmnak hívunk. A kakas, csirke és tojás is innen fog érkezni a jövőben és Émile kertjében nevelt zöldfűszereket használunk. A többi alapanyagunk beszállítóival is szoros, emberi kapcsolatban vagyunk és büszkén mutatjuk be őket, akár a gyerekszobában kiakasztott fotókon.”

Mi most a reggelit próbáltuk ki, folytatva a jó szokásunkat Szabó Jucussal, az 5 Hozzávaló blog írójával Kamocsay-Beh Mariannal (Bazsalikomos Kert), Szauer Judittal (Gasztro PR) és Vass Nórával (Appleheart Photography), de most Császári Zita (Personalshopper Zipy) is csatlakozott hozzánk.

Kipróbáltuk a méltán népszerű, extra könnyed Eggs Benedictet (buggyantott tojás parajjal, mangalica sonkával, hollandi mártással házi pirított brioche-on) a Bázel reggelit (házi granola (aszalt és friss gyümölcsök, puffasztott magvak, olajos magvak, méz, kókusztejes joghurt) és minden finomságot, amit csak belénk fért. Nagyon jól éreztük magunkat, alig várjuk, hogy ismét visszamenjünk, és mivel többségünknek már gyereke is van, őket is vinni fogjuk legközelebb!

Émile weboldala

A szuper fotókat Vass Nóra készítette: appleheartphoto.com