Sziasztok!
Elhoztam nektek az egyik kedvencemet a palacsintát, de úgy ahogy én mostanában eszem. Az az igazság, hogy annyira rá vagyok kattanva erre a verzióra, hogy az elmúlt héten háromszor is ezt ebédeltem! Na jó, az egyik nap a cukkinit paradicsomra cseréltem, de a többi belevaló maradt. Azt is bevallom töredelmesen, hogy a sós verzió után egy pár édes is el szokott fogyni! De ha a zabpalacsinta receptemet használom, akkor kevésbé van lelkiismeret furdalásom utána!
Próbáljátok ki!
Jucus
Zabpalacsinta, humusszal és zöldségekkel
Hozzávalók (1 személyre):
• 2 db zabpalacsinta, recept ITT!
• 1 db avokádó
• 1 kicsi cukkini
• 3 evőkanál humusz
• 1 kávéskanál őrölt rozmaring
Szükséges eszközök:
• vágódeszka
• kés
• serpenyő
• kanál
Elkészítés:
A serpenyőt szárazon tedd a tűzhelyre közepes lángon melegedni. A cukkinit mosd meg, vágd félbe, majd szeletelt fel. A szeleteket fektesd a forró serpenyőbe, és pár perc alatt pirítsd meg mind a két oldalukat. Az avokádót vágd félbe, szedd ki a magját, hámozd meg, és vág szintén szép hosszú szeletekre. A palacsintákat kend meg a humusszal. Szórd meg őket a rozmaringgal, és egy picit meg is sózhatod. Majd fektesd ré a cukkini és avokádó szeleteket, és tekerd fel, jó szorosan. A lényeg, hogy szép vékonyra szeld a zöldségeket, hogy könnyen fel lehessen tekerni a palacsintát!
Szöveg és fotók:
Szabó Jucus,
www.5hozzavalo.hu