Mit tud egy kert 2017-ben?

2017. március 24.
Hiába tágas és zöld a ház körüli terület, csak akkor lesz valódi kert, ha otthonossá teszed. Az udvarba életet kell lehelni, hogy igazán kellemes legyen a fák alatti időtöltés. Hogy az adottságokból kihozd a legjobbat kreativitásra és magas fokú szakértelemre van szükség. Szerencsére mindkettőt megtalálod március 24-26. között a Gardenexpón! Hangolódj rá a tavaszra Csorba Anita tértervező, lakberendező tippjeivel, és találkozunk a Budapest Arénában hétvégén!

Sziesztázz a kertben!
Először is, legyen benne egy hely, ahol gondtalanul pihenhetünk, feltöltődhetünk. Hiszen a kikapcsolódás az, amiért érdemes egy kertet fenntartani! Ehhez nem kell más, mint kényelmes bútorok, és hangulatos környezet. Kültéri enteriőrből azonban legalább annyiféle van, mint nappali bútorból, ezért nem árt többféle stílust és minőséget szemügyre venni. A Gardenexpón eldöntheted, hogy a luxus minőségű keményfából készült, vagy a megfizethető petán bútorok mellett teszed le a voksodat, esetleg a szintetikus rattan ülőgarnitúra áll közelebb a szívedhez. És azt tudtad, hogy egy beltérinek látszó kerti bútor igenis bírja a szabad ég alatt?

Ültess konyhakertet!
Ne ijedj meg, nem a nagyanyáink féle konyhakertre kell itt gondolni, hanem egy játékra! Tudtad, hogy paradicsomból is legalább 20 féle formavilágú és ízű létezik? Kalandra fel, ültess saját színes konyhakertet, keress bele különleges termésű növényeket. Nem a mennyiség, a minőség a fontos!

Tarts pizzapartit!
A pihenés alatt sokszor aktív pihenést értünk: összejövünk barátainkkal, családunkkal, és átbeszélgetjük az estéket a teraszon. A barbecue már egy elterjedt dolog, idén próbáljátok ki a kerti pizzasütést is! A Gardenexpón minden eszközt megtalálsz, ami a kerti sütögetéshez kellhet.

Csak hangulatosan
A ledes világítás, a solar fények pár évvel ezelőtt diadalútjukra indultak. Ma már elérhető áron is vannak, ráadásul egyre tartósabbak. 2017-ben kétségtelenül elengedhetetlen kellékei a modern kertnek.

Ne a kerti munkával töltsd a hétvégédet!
Telepíts műfűvet! A mai műfűvek már gyönyörűek, hihetetlenül hasonlítanak az eredetire. Bizony, nagyot változott a világ a 80-as évek első példányai óta. Nézz körül a Gardenexpón, és győződj meg róla a saját szemeddel! Ha pedig szeretsz elmerülni a természet szépségeiben, jólesik ápolni és figyelemmel kísérni a növények életet, akkor tekints a kertrendezésre aktív kikapcsolódásként, énidőként. Így már nem munka, hanem szórakozás!

www.gardenexpo.hu