Illatos medvehagymás frittata pennével

2017. március 30.
A tavasz egyik korai sztárja a medvehagyma – próbáljátok ki a sok helyen kapható, szuperegészséges zöldséget Füge Kata villámgyors frittata-receptjében.

Végre hosszabb ideig világos van, és kockázatmentesen hordhatjuk a tavaszi cipőket és kabátokat. A tavasz végérvényesen itt van, a szervezetünk felfrissítéséhez pedig az egyik legjobb eszköz a medvehagyma! Már egyre több zöldségesnél kapható, de érdemes akár egy hétvégi kirándulást is szervezni a gyűjtésre, hiszen rendkívül sokoldalúan felhasználható zöldség, ráadásul lefagyasztva később is élvezhetjük az előnyeit. Nagyszerűen használható főzelékekbe, krémlevesekbe, különböző saláták összetevőjeként, és persze ott a klasszikus medvehagymás pogácsa is. Alább a megmaradt főtt tészta legjobb felhasználási módját alkalmazhatjátok: készítsetek olasz frittata-t, ami látványos, remek vendégváró, így medvehagymásan pedig különösen finom.

Medvehagymás frittata

15 dkg penne
1 nagy csomag medvehagyma
6 tojás
3 ek reszelt parmezán
só, bors
1 ek olívaolaj

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztát a csomagoláson jelzett módon kifőzzük. A tojásokat egy közepes tálba ütjük és felverjük, majd hozzáadjuk a megtisztított és vékony csíkokra vágott medvehagymát, a reszelt parmezánt, egy csipet sót és frissen őrölt borsot.

Egy őzgerinc vagy kenyérsütő formát (esetleg kerek tortaformát) kiolajozunk, majd egyenletesen beletesszük a főtt tészta felét. A tojásos keverék felét ráöntjük, majd következik a tészta másik fele, arra pedig a medvehagymás tojás másik fele. Végül a tetejére reszelünk még egy kis parmezánt. A formát alufóliával lefedve sütjük a frittata-t 20 percig, majd alufólia nélkül további 15 percig.

Egyszerű citromos öntettel készült friss salátával a legfinomabb.