Ezért méregteleníts keserű sóval

2017. május 09.
A tavasz a megújulás időszaka. Frissítsük fel testünket fillérekből, a méltatlanul elfelejtett keserű só segítségével!



Fotó: Instagram @freespiritmom

Mi a keserű só?
Nagyanyáink még ismerték a keserű só jótékony hatását,de manapság talán megfeledkeztünk erről a természetes módon előforduló ásványi anyagról. A keserű só, azaz Epsom-só nem más, mint magnézium-szulfát, ami az asztali sóval ellentétben keserű, fogyasztásra nem alkalmas, viszont a mindennapi tisztálkodásnál, illetve egyes betegségek esetén nagy segítségünkre lehet.

Hatása:
A magnézium-szulfát bőrön keresztül jobban képes felszívódni, a bőrön megköti a nedvességet, miközben tisztítja és nyugtatja, illetve gyulladáscsökkentő hatású. Ezen felül a kilók elleni harcban is segítségükre lehet, hiszen az Epsom-só a hasnyálban lévő emésztőenzimeket stimulálja, így a méregtelenítéshez és fogyni vágyóknak is érdemes kipróbálni. Nem csoda tehát, hogy az Oscar-gála sztárjai az átadó előtt gyakran vesznek hagyományos sófürdőt…

Spa a fürdőszobában
Két csésze szépítő keserű sót keverjünk el a fürdővízben, relaxáljunk benne 20 percig, majd zuhanyozzunk le ismét. Nem csak bőrnyugtatáshoz és méregtelenítéshez vethetjük be, de megfázás esetén is segít enyhíteni a tüneteket a keserűsó-fürdő.