Villámgyors energiagolyó három hozzávalóból

2017. május 11.
A hét vége felé már emeled a napi koffeinadagodat, és még a tavaszi fáradtság is beütött? Készíts csodafinom energiagolyókat mindössze három hozzávalóból bloggerünk, Füge Kata receptje alapján, és újult erővel élvezheted az életet.

Az energiagolyók és különböző energiaszeletek nem csak sportolás után hasznosak – jól jönnek kiránduláskor, munkahelyi nassoláshoz, de akár vacsorára is fogyaszthatunk egyet-kettőt, ha elalvás előtt már nem szeretnénk túl sokat enni. Elkészíteni őket gyerekjáték, bár nem árt hozzá egy késes betétű robotgép. Ilyet pár ezer forintért beszerezhetünk bármelyik konyhai eszközöket árusító boltban, és számos konyhai művelethez bevethetjük: például érett banánból és fagyasztott gyümölcsből egy perc alatt készíthetünk vele villám-fagyit. Az alábbi recept alapján önmagában is finom golyókat állíthatunk elő, de dúsíthatjuk őket dióval, mandulával, aszalt gyümölcsökkel, vagy akár kakaóporral is.

Datolyás energiagolyó

4 evőkanál datolya
4 evőkanál földimogyoróvaj
4 evőkanál zabpehely

A datolyát kisebb darabokra vágjuk, majd a földimogyoróvajjal és a zabpehellyel együtt egy késes betétű robotgépbe tesszük. 1-2 perc alatt összedolgozzuk, majd a keverékből vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formázunk. Hűtőben néhány napig eláll.