Abbahagyhatatlan kapros-fetás börek

2017. június 22.
Itt a nyári piknikek és kerti partik szezonja, érdemes felkészülni bombabiztos közönségkedvenc falatokkal. Próbáljátok ki bloggerünk, Füge Kata receptjét a török ihletésű fetás börekhez, és zsebeljétek be a dicséreteket.

Itt a nyár, és vele együtt a grillszezon és a kerti partik ideje. Akár mi tartunk bulit, akár vendégségbe indulunk, sós harapnivalóval érdemes készülni: életmenő lehet, amíg a grillre vagy bográcsos ételekre várva borozunk. A klasszikus sajtos pogácsák mellett próbáljuk ki a kapros fetakrémmel töltött böreket, mivel pont ugyanolyan egyszerű elkészíteni, mint egy pogácsát, viszont abbahagyhatatlanul finom, ráadásul nem ront az ízén, ha időközben kihűl.

Kapros-fetás börek

(8 darabhoz)

Fél csomag réteslap
150 gram fetasajt
2 púpos ek tejföl
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
1 nagy marék kapor
1 tojás, felverve
2-3 ek étolaj
3 ek fekete hagymamag

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A fetát egy közepes tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, hozzáreszeljük a fokhagymát, borsozzuk. A kaprot felaprítjuk, és azt is a fetához adjuk, majd egy villa segítségével az egészet homogén masszává keverjük.

Egy lapos tepsire sütőpapírt helyezünk, amit kenőecset segítségével megkenünk az étolajjal – így biztosan nem ragadnak majd oda a börekek. A tojást felverjük és magunk mellé készítjük.

A réteslapokat megfelezzük, majd a rövidebb oldaluknál eloszlatunk egy teáskanél krémet, és feltekerjük a tésztát. A széleket behajtuk, és egy kevés tojással „odaragaszjuk”, majd a behajtogatott felével lefelé a böreket a tepsire helyezzük. Ugyanígy járunk el, amíg el nem fogy a töltelék. Ekkor megkenjük a börekek felületét a tojással, majd megszórjuk őket a fekete hagymamaggal, és betesszük a tepisbe. 20 perc alatt megsülnek.