Az alábbi recept nagyszerű alap egy isteni, kertipartikra és kirándulásokra is ideális sütihez, ráadásul a nyár bármelyik gyümölcsét használhatjuk hozzá. Az eper helyett kipróbálhatjátok meggyel, kajszibarackkal vagy akár ribizlivel is. További előnye, hogy a mennyiségek könnyen megjegyezhetők, így a bevásárlással sem kell sokat vesződni.
Túrós-gyümölcsös szelet
25 dkg eper
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
25 dkg vaj
25 dkg túró
15 dkg porcukor
2 tojás
1 csomag vaníliáscukor
A sütőt 180 fokra melegítjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a citrom reszelt héjával és egy csipet sóval. A vajat mikróban kicsit megpuhítjuk, majd robotgép segítségével kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk a két tojást, majd ezekkel is elkeverjük. Az áttört túrót és a lisztes keveréket kanalanként adjuk hozzá a tésztához, miközben folyamatosan tovább keverjük.
Az epret falatnyi darabokra vágjuk és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírt fektetünk egy kenyérsütő- vagy őzgerinc formába, majd beleöntjük a tésztát. 35-40 percig sütjük, végül tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.