Ingyen gombóc fagyi jár a szelfiért a Bonboniernél

2017. július 24.
Felmérések szerint a legnépszerűbb fagyiíz a csokoládé, amelyből az egyik legizgalmasabb kínálat a Bonbonier új üzletében kóstolható. Ha pedig valakinek megtetszett ez az ízvilág, az el is készítheti a banános csokoládéfagylalt receptjét, amelyet Erdélyi Nóra chocolatier álmodott meg kifejezetten otthoni körülményekre.

Továbbra is a csokis ízek a legkedveltebbek a fagylaltok közül – derült ki a Nemzetközi Tejtermék Szövetség legújabb felméréséből, amely elsősorban tengerentúli piacokat vizsgálta. A kutatás eredményei szerint a vaníliafagylalt számít az abszolút number one-nak, hiszen ezt nemcsak önmagáért szeretik az emberek, de jó alapot ad számtalan más desszerthez is. A második legkedveltebb íz a klasszikus csokoládé, de az első öt legnépszerűbb fagyi közé befért a mentás-csoki és két csokidarabos variáns is. „Nincs ez másként itthon sem – nyilatkozta Erdélyi Nóra, a Bonbonier manukfaktúra chocolatier szakembere. Újonnan nyílt Király utcai üzletünkben a legtöbben a különböző csokifagyikat keresik. Természetesen abszolút favoritnak számít a klasszikus csokoládé, de a magyarok is nyitottak a különböző ízesített csokoládé-kompozíciókra is, így például a maracujás-csokoládéra vagy a meggyes-étcsokira. Mivel a Bonbonier fő profilja a kézműves bonbon és csokoládé-készítés, így arra törekszünk, hogy a csokijaink sokfélesége visszaköszönjön a fagyikínálatban is.”

A Bonbonier mindig is bátran álmodta újra a csokoládék világát, nemcsak a beltartalommal és az ízvilággal foglalkoznak, de komoly figyelmet fordítanak a csokoládék/bonbonok külalakjára is. Így születtek meg például a rosé bonbonok, illetve a mókás arculatú csokinyalókák, de említhetjük a kuriózumnak számító, ehető bonbonos csokoládédobozokat is. A Bonbonier már a nemzetközi szakma figyelmét is felkeltette, a magyar kézműves bonbonok egyediségét és kiválóságát számos díjjal jutalmazták. Tavaly például a Mango Praliné nyert ezüstérmet az Inernational Chocolate Awardson, a Melange bonbon pedig a harmadik helyen végzett. Az alkoholos bonbonok közül a Great Taste Awardson egy csillaggal jutalmazták a Tokaji-Sabayon, a Barack pálinkás bonbonokat és a Chivas Trüffelt. Idén az Academny of Chocolate Awardson ezüstérmes lett az Írkávé bonbon, míg bronzérmet nyert a Rosé fröccs névre hallgató finomság. A díjnyertes bonbonok, a mókás designnal készült csokoládényalókák és a különböző fagylaltok egyaránt megkóstolhatóak és megvásárolhatóak az új Bonbonier üzletben, amely a Király utca 38 szám alatt várja a vendégeket. „Az üzlet nyitási akcióval kedveskedik a betérőknek, aki egy szelfit posztol a Bonbonier üzletből, és megjelöli a Facebook oldalunkat, az ingyen kap egy gombóc fagyit.” – tette hozzá Erdélyi Nóra.

Banános csoki fagyi (500g)

280 ml habtejszín (minél magasabb zsír százalékkal)
3 db tojás sárgája (körülbelül 50ml)
45g kristálycukor
3g pektin
60g étcsokoládé (60-65%-os)
40g pépesített banán
25g 20%-os, cukrozatlan kakaópor

A habtejszínt kimérjük egy lábosba a tojás sárgájával együtt, ügyeljünk arra, hogy a tejszín és a sárgája teljesen elkeveredjen. A pektint és a kristálycukrot egy tálban összekeverjük. A tojásos tejszínt feltesszük melegíteni alacsony fokozaton. Amikor elérte a 35-40°C -ot, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk lassan a pektines cukrot és 83°C-ig főzzük. Ügyeljünk arra, hogy ne melegítsük túl, mert a tojás sárgája kicsapódhat. Egy tálba kimérjük a banánt, a csokit és a kakaóport. Ráöntjük a felmelegített tojásos, cukros tejszínt és botmixerrel elegyítjük.

Laposabb tálba öntjük, megvárjuk míg picit kihűl, és betesszük a fagyasztóba. 20 percenként alaposan megkeverjük míg teljesen kifagy.