Ételek és italok, amik segíthetnek a narancsbőr ellen

2017. augusztus 30.
Lássuk be, mi nők sok mindent kipróbáltunk már, hogy eltűnjön az a fránya narancsbőr. Masszázs, váltózuhany, testtekercselés… De mi a helyzet a táplálkozással és a folyadékokkal? Vajon mennyire segítenek a problémán?

Vajon ha megkérdeznénk az utcán néhány nőt, 10-ből vajon hányan mondanák azt, hogyküzdenek a narancsbőrrel? Valószínűleg elég sokan… Ez persze nem is csoda, hiszen mi, nők sokkal jobban ki vagyunk téve a narancsbőr „támadásának”. Két alapvető oka van a narancsbőr kialakulásának: a női bőr lazább szerkezete, amin tovább ronthat több tényező is (pl. műkaják, cukros üdítőitalok, fogamzásgátló, örökletes tényezők vagy az életkor előrehaladása), valamint a zsírsejtek megnövekedett mérete. Tehát olyan anticellulit módszert célszerű választani, amely mindkét jelenséget kezeli!

Narancsbőr ellen: milyen ételek segíthetnek?

Ha diétával szeretnénk csökkenteni a narancsbőrön, akkor két alapanyag nagy segítségünkre lesz: az antioxidáns C- és E-vitamin, melyek erősítik, feszesítik a bőrt. Az alma, répa, cékla, különböző citrusfélék vagy az uborka rendszeres fogyasztása nagyban elősegíti ezen vitaminok beépülését a szervezetbe.

A narancsbőr ellen sokan nemcsak a bőr feszesítését, hanem az anyagcsere gyorsítását is szokták javasolni. Ehhez a vöröskáposzta, a brokkoli, chili vagy a gyömbér lehet a legjobb választás. Ha ezekből az alapanyagokból készült ételeket fogyasztunk, akkor felgyorsul az anyagcserénk és a méreganyagok is könnyebben tudnak távozni a szervezetünkből, ezzel pedig tettünk még egy lépést, hogy kiiktassuk a narancsbőrt.

A vízivás fontossága

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: víz, víz, víz! A folyadékpótlás rendkívül fontos a szervezetünk számára, és tudjuk, hogy sokat hallottátok már, de a napi minimum 2 liter folyadék elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. A folyadék alatt azonban senki ne értse a cukros, szénsavas, tartósítószerekben bővelkedő üdítőket és gyümölcsleveket, mindenképp tiszta vizet, esetleg ízesítetlen teát fogyasszunk. Ha unjuk a sima vizet, facsarjunk bele frissen citromlevet, ez feldobja majd az ízét.

Valóban hatékonyan a narancsbőr ellen

Ezek a narancsbőr elleni módszerek és diéták betartása valóban segít, ha életmódot szeretnél váltani és egészségesebben szeretnél étkezni, de a narancsbőr ellen ennél több kell. Igazi megoldást a profi szalonkezelések jelentenek, mint például a rádiófrekvencia, ami a legeredményesebb narancsbőr elleni technológia, hiszen erősíti, megújítja a bőrt, élénkíti a sejtanyagcserét és megakadályozza, hogy a zsírsejtek a laza kollagén-rostok közt áttüremkedjenek.

Tehát nem kell lemondanod az egészséges étkezésről, ha le akarsz számolni a narancsbőrrel, csak érdemes kiegészíteni más kezeléssel is, hogy az eredmény valóban látható legyen!

www.vitaminsziget.com

Fotó: Profimédia