Tapasztald meg a valódi „Ráday életérzést”

2017. szeptember 12.
A Ráday utcáról mindenki gondol valamit, viszonyul hozzá, véleménye van róla. A Ráday Korzó szervezői szeptember 22-23-án arra vállalkoznak a mintegy 40 csatlakozóval, hogy megmutassák, milyen is valójában az élet az utcában.

Fotó: Pivarnyik Balázs

Szélesre tárják ugyanis kapuikat az üzletek, a galériák, a pékek, a cukrászda, a virágos és a könyvesbolt is, de különleges egyházi és templomi helyszíneket, egyetemet és menő hamburgerezőt is találunk a csapatban. A Ráday Korzó keretein beül lesz közös kocogás, élő henteskritika, kerekasztal-beszélgetések, krimiklub, koncertek, kenyér- és kalácssütés, romakép matiné, városi séták, kiállítások, divatbemutató, mobilapp-túra, hajvágás és nyelvórák, science shop, virágmesék és re-concept is.

Eddig már több mint 40 helyi kávézó, galéria, kisbolt és közösség csatlakozott a Ráday Korzó másfél napos eseményéhez programjaival. Az ötlet belső-ferencvárosi magánszemélyek és civil szervezetek kezdeményezéséből született meg, alapvetően azzal a szándékkal, hogy Belső-Ferencváros lakói, legyen az pékség vagy könyvesbolt, kávézó vagy egyházi gyűjtemény megmutathassák magukat a szomszédaiknak, a környékbelieknek és természetesen a látogatóknak.

Fotó: Pivarnyik Balázs

Fullajtár Andrea Marlene Dietrich-et idézi meg a Manga Cowboy-ban, a Boldogasszony Iskolanővérek megmutatják a nővérkertet, ahol sétálni és beszélgetni lehet, a Két Egér Könyvesboltban interaktív mesejáték lesz, a Skandináv Házban ingyenes svéd- és norvég próbaórákat vehetünk, de körbe is kocoghatjuk Belső-Ferencvárost, ahogy kenyeret is süthetünk a pékekkel a Butter Brothers-ban, vagy Dürer-metszeteket nézegethetünk a Ráday Gyűjteményben és a sor még bőven folytatódik. A többi között mintegy 10 helyen is koncertek lesznek a Budapest Music Centertől a Soul Cafén keresztül a Claro Bisztróig, sőt még a 2B Galériában is szól majd a jazz. És hogy mit keres a Ráday-ban a Voyager-1 űrszonda? Az is kiderül.

Fotó: Pivarnyik Balázs

A részletes programért kattints ide.

Kíváncsi vagy milyen a jó filmplakát? Kattints IDE!