Az EQ szexy!

2017. szeptember 30.
Kósa Erika, a Consequit Group volt tulajdonosa és a Kósa Erika Akadémia alapítója a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével karöltve indít kampányt az érzelmi intelligencia fejlesztése érdekében. Az EQ-sexy nevű kampányt október 13-án pénteken indítják egy egynapos képzéssel egybekötött ünneppel.

Országos gyors EQ-teszt indításával, közismert emberek bevonásával és az EQ Nap meghirdetésével indítja el kampányát az ország egyik legismertebb üzletasszonya. Az eredetileg pedagógus végzettséggel rendelkező Kósa Erikát, aki több mint 27 éve tevékenykedik pénzügyi pályán üzletasszonyi szerepe mellett konferenciák keresett előadójaként, kommunikációs szakemberként, és személyiségfejlesztő mentorként is megismerhette a magyar piac. Célja, hogy az IQ mellett az érzelmi intelligencia is egyre nagyobb teret nyerjen, elismertebb legyen és a magánszemélyeken túl, a vállalatok is tudatosan használják munkatársaik kiválasztásakor és fejlesztésekor.

„Az érzelmi intelligencia témája még nem kap elég figyelmet, az érzelmek felismerése és megélése még nem elég szexi, ezért indítunk országos felmérést és programsorozatot. Bízom benne, hogy az emberek néhány év alatt felismerik és megtapasztalják, hogy az EQ fejlesztése milyen sok területen könnyíti meg az életüket és elismert lesz, mint az értelmi intelligencia. Hiszek abban, hogy egymást segítve tudunk sikeresebbek lenni és teljes életet élni. Örülök, hogy a FIVOSZ-szal együttműködünk a mozgalom elindításában” – mondta Kósa Erika.

Az ország EQ-szintjét felmérő online gyorsteszt már szeptemberben elindult, majd október 13-án egy nagyszabású eseményt rendeznek, az EQ Napot, ahol egész napos program keretében hallgathatunk előadásokat az érzelmi intelligencia témakörében. Az előadásokon neves szakemberek, sikeres és elismert fiatalok osztják meg személyes és emlékezetes példáikon viselkedésnormáikon keresztül, hogy az intelligenciánkat az érzelem területén is érdemes palléroznunk.

Az egyéves Kósa Erika Akadémia már eddig is nagy hangsúlyt helyezett az EQ fejlesztését támogató képzésekre és arra, hogy hallgatói megismerjék önmagukat és kialakítsák a belső harmóniát. A Kósa Erika Akadémia Facebook-oldalán Heti Tedd Meg címmel indított sorozatot az üzletasszony: minden héten olyan egyszerű tanácsokkal látja el követőit, amelyeket megfogadva jó úton járhatnak egy magabiztosabb, boldogabb életvezetéshez.

2017 szeptemberében indult az Akadémia Junior Programja, ahol különböző területről érkező tehetséges fiatalok ismerkedhetnek meg egymással és az Akadémia rendezvényei keretein belül kaphatnak személyes mentorálási támogatást a sikeres előbbrejutásukhoz.