3 lenyűgöző ajándékötlet hazai manufaktúráktól

2017. december 06.
Ha unjuk a szokásos ajándékötleteket, íme három inspiráló magyar manufaktúra, akik egyedi ajándékokat kínálnak az ünnepekre. Legyen szó gasztro- vagy akár dekorajándékokról, ezeknél a szerethető hazai márkáknál biztosan mindenki megtalálja a tökéletes ajándékot, amivel örömet okozhat a szeretteinek.

Café Flore diótörő ajándékcsomag

Tóth Flóra Emese, a Café Flore Matin et Soir kávézó tulajdonosa igazi csillogó szemű Diótörő rajongó, aki idén még a kávézóját is diótörős köntösbe öltöztette. Flóránál ugyan csak 1-2 éve kezdődött a Csajkovszkij darab iránti rajongás, de idén már teljes erőbedobással alkotta meg a saját kis mesevilágát. Tóth Barbara jelmeztervező segítségével három egyedi Diótörő figurát rajzoltak, amelyek aztán grafikus segítségével ajándékdoboz, jegyzetfüzet és bögre formájában elevenedtek meg. 

És ez még nem minden, Flóra idén karácsonyra egy mesebeli kisfilmet is forgatott, ami ugyan még nem publikus, de a kávézóban már elámulhatunk a mesevilág-dekoráción. 180 cm-es Diótörő figura a bejáratban, a falakon pedig méteres Diótörő, Mária hercegnő és Egérkirály figurák fogadnak minket. Az asztalokon antik Diótörők díszelegnek és megcsodálhatjuk az egyedi tervezésű Diótörő balerina jelmezt is. A kávézóban ugyan nincs kitéve mind, de Flóra 600 db kis Diótörő figurával készült fel a karácsonyi időszakra, így az összesen 610 db Diótörő figura gyűjteménnyel már talán csak az Opera készlete vetekedhet.

Szerencsére akár ajándékba is adhatjuk a mesebeli miliőt: az egyedi designnal ellátott dobozokban a mini Diótörő figura mellett kézműves finomságok, sós karamell, mézeskalács, habcsók és cukros dió kerül. 

Fotók: Hevesi Éva

 Természetes kiegészítők a Kippkoppdesigntól

A dekoratív virágokból, termésekből, száraz növényekből készített dekortermékek több generáció óta okoznak örömet a Kippkoppdesign vásárlóközönségének. Ma már a készlet bővülésével modern, divatos, ám mégis természetközeli kompozíciókból is válogathatunk a magyar márka jóvoltából. Hála a monokróm, letisztult formavilágú kompozícióknak, minimalista otthonok dísze is lehet egy-egy designtermék.

Mivel a festett vagy teljes mértékben natúr alapanyagokból készült gyönyörű dekorcuccokat az aktuális szezonhoz igazítja a márka,  szuper karácsonyi ajándék is válhat egy-egy kopogtatóból vagy asztali díszből.

A Kippkoppdesign nem csak természetes alapanyagokkal dolgozik, de igyekszik felkutatni az igazi ritkaságokat, különleges növényeket is. Ilyen például a kalapdobozba rendezett gyapot vagy a fahéjrúd. Ráadásul nem csak a webshop bőséges kínálatából választhatunk, kérésre egyedi rendeléseket is felvesznek a manufaktúrában.

Fotók: Emil Chalhoub

Maalmi kreatív falmatricák

A karácsony kedvéért nem festené át senki a lakását, de hála egy kreatív magyar ötletnek, a Maalmi falmatricáknak,  havas fenyőerdővé vagy arany csillagos égbolttá is változtathatjuk a szobánkat.

A Maalmi egy gyors, egyszerű és könnyen variálható megoldást kínál a falak egyedi díszítésére. Ráadásul a vinyl matricák visszaszedhetők, így hetente vagy évszakonként másmilyen falat kreálhatunk egy pillanat alatt. Még szakembert sem kell hívni, a felrakó sablon segítségével 15 perc alatt elkészülhet az izgalmas faldekor. 

Nem csak karácsonyi dekoráció, de karácsonyi ajándék is lehet a kreatív falmatricákból. A kollekcióban megtalálható mintákon túl, bármilyen egyedi ötletet is lehet rendelni, ami egy dizájnos kis csomagban érkezik hozzánk. Meglephetjük a gyerekeket is éppen aktuális, kedvenc mesehősükkel, de a párunkat is romantikus hangulatba hozhatjuk egy szívmelengető formával.