A világ 15 legdrágább szállodaszobája

2017. december 27.
A nyaralás a legtöbb ember számára a tökéletes pihenést jelenti a mindennapos stressz alól, és a teljes kiakapcsolódás érdekében aki megteheti, nem sajnálja a pénzt sem. A 2-300 eurós szobaárak már a legtöbb földi halandó pénztárcájának túl nagy megterhelést jelentenek, de van, akinek aprópénz. Ők mennek azokba a lakosztályokba, amelyeknek az ára 20 ezer (!) euró/éjnél kezdődik. Összeszedtük a világ legdrágább szállásait – lehet, hogy van olyan, amelyikre megéri spórolni?
  1. The Apartment, Hotel Connaught, London, 21 350 euró/éj

A lista legjutányosabb árú szobája Londonban található, a Connaught hotelben. Az 1815-ben nyílt ötcsillagos szálloda a felkapott Mayfair negyedben van, néhány lépésnyire a Bond Street elegáns üzleteitől. A szálloda legdrágább lakosztályának a neve The Apartment, és ablakai a Mayfair negyed luxusára néznek. Ha itt szállunk meg, Hélène Darroze Michelin-csillagos éttermébe is bejárásunk lesz.

 

  1. Híd-lakosztály, The Atlantis Resort, Bahamák, 21 550 euró/éj

A lakosztály, ami sokgyerekes családoknak igazán ideális választás, a szálloda két szárnyát összekötő hídon helyezkedik el. Tíz szobájában két játékterem, valamint egy zongora is van, ha éppen muzsikálni akarunk (és tudunk), és az árban benne fogalaltatik még hét személy is, akik a rendelkezésünkre állnak, bármire is lenne szükségünk. Természetesen használhatjuk a szálloda minden szolgáltatását: a strandot, a 11 biliárdasztal bármelyikét és a medencéket, amelyek szintén nagy számban állnak a vendégek rendelkezésére.

  1. Királyi lakosztály, Burzsd al-Arab Jumeriah, Dubai, 24 000 euró/éj

A világ első hétcsillagos szállodájában a szobák ára 1900 eurónál kezdődik, a legdrágábbak pedig elérik a 22 ezret is, plusz ÁFA. Ezért a pénzért persze elvárható a top kiszolgálás, és meg is kapjuk: rendelkezésünkre áll a szálloda autója (Rolls-Royce vagy Mercedes tetszés szerint), helikopteres transzfer és egy komornyik kizárólag a mi szolgálatunkra.

  1.  Sangria lakosztály, Shangri-La Bosphorus, Isztambul, 23 986 euró/éj

A lakosztály a szálloda legfelső emeletét foglalja el. A kivételes fekvésű lak mindhárom teraszáról lélegzetelállító kilátás nyílik a Boszporuszra és egész Isztambulra.

  1. Elnöki lakosztály, Mandarin oriental, Sanghaj, 24 050 euró/éj

A luxusszálloda 25. emeletén helyezkedik el az elnöki lakosztály, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. A lakosztálynak két hálószobája van, és jár hozzá egy komornyik is, valamint – igazi különlegességként – saját borospince.

  1. Királyi lakosztály, Plaza Athenée hotel, Párizs, 24 550 euró/éj

A vastag pénztárcájú vendégek számára kialakított párizsi luxuslakosztály t 2012-ben újították fel, és egész Párizsban nincs olyan lakosztály, amelynek a luxusa ehhez mérhető lenne. A négy szoba és ugyanannyi fürdőszoba mellett két nappali és egy konyha is található a lakásban, pazar kilátással egyenesen az Eiffel-toronyra.

  1. La Villa St. Regis, St. Regis, Mauritius, 27 270 euró/éj

Ez az egész sziget legnagyobb lakosztálya. Szalon, jakuzzi, saját bár és természetesen saját szakács is tartozik hozzá, nem beszélve a páratlan kilátásról egyenesen a földi paradicsomra.

  1. Királyi lakosztály, St. Regis Saadiyat Island Resort, Egyesült Arab Emirátusok, 31 800 euró/éj

A lakosztály az Egyesült Arab Emirátusok legtágasabb lakosztálya címet is viseli. A kétemeletes „szállodaszoba” kedves vendégeinek saját, napi 24 órában rendelkezésre álló komornyik, mozi- és játékterem és saját medence is rendelkezésére áll.

  1. Királyi villa, Grand Resort Lagonissi, Athén, 31 800 euró/éj

Leonardo DiCaprio és Mel Gibson is azok között van, akiknek módjuk volt már álomra hajtani a fejét ebben a mesebeli lakosztályban. Két hálószoba, csupa márvány fürdőszoba, masszázsszoba és veranda lélegzetelállító kilátással áll a vendégek rendelkezésére ahhoz, hogy minél jobban élvezzék az athéni tartózkodást.

  1. Penthouse lakosztály, Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez, Cannes (Franciaország), 34 100 euró/éj

Franciaország egyik legismertebb és Európa egyik legnagyobb lakosztályáról van szó, ahol sztárok garmadája szállt már meg, szóval ha ide kavarodunk, szinte biztos, hogy belebotlunk valamelyik nagy mozisztárba, különösen ha ezt a filmfesztivál idején tesszük. Az ablakon kitekintve a lábunk előtt hever az egész Croisette, valamint a Cannes-i Öböl.

  1. Owner’s accomodation, The Hilltop Estare, Laucala Island Resort, Fidzsi-szigetek, 36 360 euró/éj

A Fidzsi-szigetek legnagyobb luxussal berendezett lakosztályának tulajdonosa a Red Bull alapítója is egyben, a lakosztály maga pedig először is elképesztő kilátással rendelkezik a szigetre, de a lakóknak jár a masszázs és a saját ló is. Ha nem tudunk ellenállni a csábításnak, jó ha tudjuk, hogy a foglalás menete némileg különbözik a szokásostól: egy bizonyos összeg kifizetésével gyakorlatilag meg kell pályázni a lehetőséget, hogy eltölthessünk egy pár éjszakát ezen a paradicsomi helyen.

  1.  Sky Villa, Palms Casino Resort, Las Vegas, 36 360 euró/éj

A páratlan kilátással rendelkező szállodák között ennek a hotelnek is ott a helye. A kétszintes lakosztály a The Stripre, Las Vegas legfőbb vonzerejére  néz. Ezt a szobát a nagyvonalú pénzszórónak szánják, aki bennünk lakik. Ha kifizetjük az árat, akkor bizonyára több időt fogunk a lakosztályban tölteni, mint a városban, mert élvezni fogjuk a saját liftet, a saját medencét és napi 24 órában rendelkezésre álló komornyik szolgálatait is.

  1. Ty Warner Penthouse, Four Seasons, New York, 40 900 euró/éj

New York legmagasabban fekvő szobája, amelynek árában nemcsak a városra néző 360 fokos kilátás van benne, de a saját komornyik és a saját sofőr (sajár Rolls Royce-szal) is. Ja, és aki szereti a csillogást, az bizonyára értékelni fogja a 22 karátos arannyal átszőtt ágytakarót is.

  1. Shahi Mahal lakosztály, Raj Palace Hotel, Dzsaipúr, India, 40 900 euró/éj

A szállodát egy régi palotában alakították ki, a királyi lakosztályban pedig hat hálószoba, konyha saját konyhafőnökkel, pezsgőfürdő, saját könyvtár és moziterem várja a vendégeket. Ha egyszer berendezkedtünk a szobánkban, nehéz lesz otthagyni.

  1.  Királyi penthouse lakosztály, Hotel Président Wilson, Genf, 54 550 euró/éj

Ez a világ legdrágább „hotelszobája”, amit tényleg csak a világ leggazdagabb emberei engedhetnek meg maguknak. A lakosztályban 12 hálószoba, luxusfürdőszobák, saját edzőterem és biliárdasztal, saját lift és zongora áll a kedves vendégek rendelkezésére, akik természetesen a Genfi-tóra néző különleges kilátásban gyönyörködhetnek. Ha véletlenségből sokalljuk a cirka 17 millió forintot egy északáért, meg is oszthatjuk a költségeket, hiszen a lakosztályban hatan is megszállhatnak.