Mihalik Enikő a Harmony Spa nagykövete lett

2017. október 10.
10 éve New Yorkan a székhelye, és a legelismertebb make-up artistok sminkelik backstage-ről backstag-re. Ha valakinek, Mihalik Enikőnek van tapasztalata a minőségi szépségápolás terén, munkájából adódóan elengedhetetlen számára a tökéletes arcbőr. Az Aria Hotel magas színvonalú kezeléseiről és luxus wellness részlegéről híres Harmony Spája büszke a magyar hagyománynak számító kíméletes, kézzel végzett arctisztítási módszereire, így ki mást is kérhetett volna fel szépségnagyköveteként, mint Enikőt, aki, ha teheti, a mai napig hazajár a kezelések miatt. A szupermodellt a friss együttműködésről, a szépségápolási titkairól és hosszútávú terveiről kérdeztük...

Lassan 10 éve, hogy New Yorkban élsz. Tervezel visszatérni hosszabb időre Magyarországra?

Amióta kint élek, nem töltöttem Magyarországon egy hónapnál hosszabb időt egyhuzamban. A következő pár évben ez valószínűleg így is marad, egyelőre New Yorkban tervezem folytatni az életem.

Mit jelent számodra ez az együttműködés?

Mindig nagy megtiszteltetésnek tartom, ha felkérést kapok arra, hogy közös projekten dolgozzunk, így szívesen vállaltam, hogy a Harmony Spa Budapest nagykövete legyek. Miután kipróbáltam náluk az egyik arckezelést, nagyon megörültem, hogy találtam egy helyet, ahol a kiszolgálás is olyan, mintha New Yorkban lennék. Ismerik a legújabb kozmetikai trendeket, de emellett bízhatok abban is, hogy a már jól megszokott magyar metódust sem kell nélkülöznöm. Az pedig külön öröm számomra, hogy az együttműködésünk kezdetén, a Women’s Wellness Week keretében nem csak a spa vendégei szépülhettek, de a Mosoly Alapítványnak is segíthettünk, hiszen a szeptemberi nyitóhéten a kezelésekből befolyt összeg egy része az alapítványhoz érkezett.

Hiszel a hétköznapi jótékonykodásban?

Mindig is úgy gondoltam, hogyha másnak valamire szüksége van, én pedig ezt nélkülözni tudom, akkor adni, osztozni a legszebb dolog a világon.

Mi a napi rutinod a szépségápolás terén?

A legalább 2 liter víz bevitele és 8 óra alvás mellett minden reggel és minden este arctisztítóval mosok arcot. Ezután kettő, vagy akár három különböző szérummal, krémmel vagy olajjal is hidratálok. Este mindig lemosom a sminkemet, azután pedig a sminklemosót is. A testemet krémmel hidratálom, télen egy nehezebb, olajosabb verzióval. Hetente legalább egyszer az arcomat és a testemet is leradírozom, valamint hétvégén maszkokat tesztelek. Hétköznap mindig zuhanyozom, de hétvégénte igyekszem legalább egy habfürdőt is beiktatni, ahol egyébként rejtvényt szoktam fejteni.

Van olyan szépségápolási tipped, amely itthon szerinted kevésbé elterjedt, de New Yorkban népszerű?

Hiszek a régimódi nyomkodásos arckezelésekben, és nagyon szeretem a Magyarországon jobban elterjedt narancsbőr elleni testkezeléseket. Az Államokban ezek valamiért kevésbé elterjedtek, így az én meglátásom szerint a helyzet a fordítottján áll: több olyan hatásos kozmetikai kezelés érhető el, és főleg kedvezőbb árákon otthon, mint kint. New Yorkban rengeteg a gyors, már szinte rutinszerűen alkalmazott kisebb plasztikai beavatkozás, amelyeknek (még) nem vagyok a híve. Ilyen például a  botox, vagy a lunch break facelift. Olyan gyorsan készen vannak, hogy egy ebédszünet alatt is elintézhetők, és utólagos tünetekkel sem járnak.

Emellett gondolom a sportot sem hanyagolod el.

Mozgás terén 5 olyan dolog van, amely nekem nagyon bejön, így kedvem és energiám szerint cserélgetem ezeket. Ugrálókötél, spinning, futás, jóga, pilates. A bűvös ötös.

A szépségipar mellett tervezőként is kollaboráltál már egy divatcéggel. Ha választhatnál, kivel készítenéd a következő kollekciódat?

Kedves barátnőmmel, Szegedi Katával nagyon élvezném egy közös project kialakítását.

Melyik kedvenc helyed vinnéd magaddal New Yorkba?

A békéscsabai Kőrös partot. Central Park ide vagy oda, annál megnyugtatóbb helyen még sosem futottam.

Itthoni viszonylatban rendhagyó módon kezeled a social média platformokat, sokszor vádolnak polgárpukkasztással. Van tudatalatti üzenet a startégiád mögött?

Tudatosan posztolok, átszűrőm mennyi információt osztok meg a magánéletemről. Amikor elkezdtem az Instagramommal foglalkozni, a platform még gyermekcipőben járt. Akkor még nem léteztek influencerek, nem lehetett világhírre szert tenni ezáltal, vagy megélhetési forrásként definiálni, a modellek klienseit pedig nem érdekelték a követőszámok. Senki nem kérte vagy mondta meg, hogy mit kellene vagy mit nem volna szabad posztolni. Én azóta is ehhez tartom magam. Nincs mögötte különösebb üzenet. Ritkán osztok meg munkával kapcsolatos képeket, mert azt töltöm fel az oldalamra, ami nekem megtetszik, vagy amihez kedvem van. Én ezáltal engedek betekintést az életembe azok számára, akik kíváncsiak rá, akár megpukkadnak akár nem.

Tudsz előre tervezni ilyen hektikus életvitellel?

10 év múlva szeretnék két gyerekkel és egy saját vállalkozással foglalkozni, itt New Yorkban. Lehet, hogy ez kicsit unalmasan hangzik, de semmivel se vágyom többre, mint bárki más.

Mit tanácsolna a mostani Enikő a 15 éves énjének?

Nagyon szerencsésnek tartom magam, így talán csak annyit, hogy kitartás!