Három kedvenc projektünk a Highlights of Hungary jelöltjei közül

2018. január 17.
A Highlights of Hungary már 2013 óta minden évben összegyűjti Magyarország legizgalmasabb projektjeit, idén pedig a Marie Claire is különdíjjal jutalmazza majd egyik kedvencét.

A Highlight of Hungary immár öt éve gyűjt össze újító, hasznos és kreatív projekteket Magyarországról, idén viszont a Marie Claire is díjazni fogja kedvencét. Ismerjetek meg három izgalmas jelöltet, akiknek nagyszerű alkotásain nekünk is megakadt a szemünk!

MONDO

A TASZ komplex projektje a MONDO kártyajátékra épül, amelynek célja a fogyatékossággal élő gyermekek és társaik jogtudatosítása. A Hitka Viki bájos rajzaival készült kártyajáték azért készült, hogy használói tisztában legyenek jogaikkal, így megfelelően reagálhassanak és könnyebben kommunikálhassanak azokban a helyzetekben, mikor szükség adódik erre. A játék mellé készült egy interaktív animációs mese, amely ingyen elérhető a BOOKR Kids Mesetárában, illetve egy utaztatható színdarab is Csodálatos Zoli robot címmel.

MONDÓra ITT lehet szavazni.

REMODEL Stúdió

Az ósdi bútorokból dizájnremekeket varázsoló Remodel Stúdióról mi is írtunk egy alapos bemutatót, és már akkor beleszerettünk az egyedi, jótékony célokat szolgáló fotelekbe és kanapékba. A Szegeden működő nonprofit társadalmi vállalkozás használt, régi és antik jellegű bútorok felújítását végzi alacsony iskolai végzettségű, pályakezdő munkanélküli fiatalok foglalkoztatásával, akik így piacképes szakmai ismereteket és munkatapasztalatot kapnak a kezükbe.

A REMODEL Stúdióra ITT lehet szavazni.

Dezső Tamás fotói Románia átmeneti időszakáról

Dezső Tamás lehengerlő erejű sorozata a két világ közt megrekedt Románia jelenlegi, átmenetinek nevezett időszakát vizsgálja, elsősorban a modernizáció kísérőjelenségeként lezajló jelenségekre koncentrálva. Párhuzamosan dokumentálja az egykori rendszert szimbolizáló, omladozó gyárakat, a társadalmi perifériára szorultak életét, valamint megörökíti a munkalehetőség híján elnéptelenedő, elöregedő falvak utolsó lakóit.

Dezső Tamás képeire ITT lehet szavazni.