Ajándékozzunk élményt – kedvenc ajándékkészítő workshopjaink

2017. december 14.
Mutatjuk, melyek voltak idén a kedvenc karácsonyi workshopjaink, ahol kreatív és ötletes ajándékokat készítettünk a fa alá.

Gyógyteakészítő workshop Émile-nél

Ha tél, akkor tea, ha tea akkor pedig a gyógyteákra esküszünk. Kamocsay-Beh Mariann, a Bazsalikomos Kert megálmodója elhozta nekünk az Émile étterem és kávézóba a saját maga által is termesztett gyógynövénykészletét, hogy megismerjük fűszerei, ehető virágai és aszalt gyümölcseinek jótékony hatásait.

Mivel ezúttal tényleg csak rajtunk állt, hogy mi kerül a teakeverékbe, számtalan variáció közül válogathattunk, így egy megfázás elleni immunerősítő és egy elalvást segítő, görcsoldó teát is készítettünk. Azoknak a családtagoknak, akik a hagymahéj hallatán bele se szagolnának a gyógyteákba, a narancsos-fahéjas, karácsonyi bazsalikomos tea lehet a legcélszerűbb ajándék. A gyógyteákat pedig még személyre szabott designüvegekbe tölthettük, minimalista karácsonyi üdvözlőlapokkal felcímkézve.

5 fotó megtekintése

További képekért kattints a galériára!

Mariannal egyébként a Csajszombat eseményein jövőre is találkozhatunk, ahol nem csak teakeverékeket, hanem sóvirágot és süteményeket is készített már a tudatos gasztronómia szerelmeseinek. Az Émile otthonos atmoszférája és fehércsokis sütije azonnal belopta magát a a szívünkbe, így hamarosan a Kedvenc helyünk a héten rovatban is olvashattok róla.

Fotó: Bodnár Zsófi

Jól fest majd a karácsonyfa alatt…

Aki szeret festeni, biztosan ajándékozott már valamilyen saját készítésű alkotást szeretteinek. Az Art Buda alkotóműhelyének megálmodói, Barabássy Orsi és Egri Dorka gondolt a kicsikre és alkotni vágyó felnőttekre is, így alkotóműhelyt indított változatos, kreatív programokkal a Hűvösvölgyi úton. Változatos programjaikon megfesthetjük saját csillagjegyünket,Budapest nevezetességeit, de készíthetünk képet textilből és selyemből is. Persze már Orsiék is karácsonyi hangulatban telnek a foglalkozások, az pedig nem is volt kérdés, hogy a workshopon készített képünk is a fa alá fog kerülni.

 

 

3 fotó megtekintése

Aki mégsem érez magában elég türelmet és kreativitást egy ilyen festményhez, tökéletes alkalom lehet számára december 17-e, amikor karácsonyfadíszeket készíthetünk a lányok irányításával. És ha már ajándékozás, természetesen kupont is vásárolhatunk náluk különböző értékben, amelyet bármelyik foglalkozáson felhasználhat majd a szerencsés unokahugi vagy a titkon művészlelkű nagypapánk.

 

Személyre szabott kiegészítők Zanitól

Garay Zsanett, azaz Zani workshopján járva nem csak a különböző ásványokkal ismerkedhettünk meg közelebbről, de egy jó hangulatú délelőttöt töltöttünk el a csodálatos Sophie’s Brasserie-ben. Hála a házigazda pozitív energiáinak, a gyöngyfűzés mellett pillanatok alatt egy igazi női közösség is kialakult, így nem csak egy személyre szabott karkötővel, de közösségi élménnyel is gazdagodva távoztunk a program befejeztével.

Aki az apró, személyre szabott kiegészítők szerelmese, annak biztosan telitalálat Zani workshopja, ahol zavarba ejtően hatalmas készletből válogathatunk. Így a kreatív workshop legnehezebb része talán az, hogy megpróbáljuk kiválogatni a bőségből azt, vajon mi is kerüljön az ékszerünkre. A különböző gyöngyökön túl függők és egyéb lenyűgöző apróságok széles tárháza is várja a kreatív közönséget, így végül mindenki egy 100%-osan a személyiségéhez illő szépséggel távozhat.

6 fotó megtekintése

Legnagyobb örömünkre akár karácsonyi ajándékként is adhatjuk a gyöngyfűzés élményét: nincs más dolgunk, mint felkeresni a Zani.fashion Facebook-oldalátvagy írni egy mailt a zsanettg@gmail.com címre, és megvásárolni a két karkötő elkészítését magában foglaló utalványt.

Könyvkötő workshop

A könyvkötés csak első hallásra bonyolult procedúra, Csíki Virág vezetésével 2 és fél óra leforgása alatt köthetünk magunknak két csodálatos, személyre szabott könyvet, miközben forró teát kortyolgatunk, és igény szerint élvezzük a budai Atlas Coffe Shop kínálatát is.

A workshopon magyar tervezésű csomagolópapírok hada várja a könyvkötő tanoncokat, és ha nagy nehezen sikerül választanunk a rusztikus, vintage vagy éppen minimalista minták közül, Virág lépésről lépésre instruál minket az igazán profi végeredmény érdekében. Két könyv megkötése pedig éppen elég idő ahhoz, hogy kicsit kiszakadjunk a mindennapi rohanásból és a digitális világból, és elgondolkozzunk rajta, mivel is töltenénk meg egy olyan könyvet, ami tényleg a két kezünk munkája.

4 fotó megtekintése

Az Atlas kávézó jóvoltából továbbajándékozhatjuk a kétkezi alkotás élményét, hiszen a kávézóba betérve karácsonyi kupont is vásárolhatunk szeretteinknek Virág kreatív workshopjaira.