#Stylelife: Kárpáti Rebeka, színésznő és vlogger

2018. április 20.
A Jóban rosszban sztárját a közösségi médiához fűződő viszonyáról és a kedvenceiről is kikérdeztük.

Szerinted miben rejlik a közösségi média ereje a hagyományos médiával szemben?

Sokkal hatékonyabban érik el a célközönséget. Ma a fiatalok nem nagyon néznek TV-t, így az ezen a csatornán közvetített tartalmak sem nagyon jutnak el hozzájuk, pláne nem sikeresen.

Előnyként vagy hátrányként élted/éled meg a YouTube-on, hogy már a tévéből ismertek az emberek? Teljesen más korosztály követ a két felületen?

Teljesen más a két célcsoport, de nyilván van átfedés is. Sokak csak a sokadik videó után jönnek rá, hogy „Jé, ez a lány a Révész Bori a sorozatból” és nagyon sokan vannak, akiknek fogalmuk sincs, hogy a Jóban Rosszban mellett videókészítéssel és social media felületekre való tartalomgyártással is foglalkozom.

Nehezedik rád nyomás azért, hogy ennyien követnek Téged? Hogy érzed, „meg kell válogatnod a szavaidat”?

Alapvetően van egy képzeletbeli szűrő, amit alkalmazok. Igen, megválogatom a szavaimat, de csak annyira, hogy hű maradjak a saját sílusomhoz. Különben nem lenne hiteles és őszinte az egész, ami mindennek az alapja.

Vannak olyan témák és kérdések, amelyekkel kifejezetten „példamutató jelleggel” foglalkozol?

Nagyon szeretem, ha megkeresnek bármilyen jótékonysági felhívással, együttműködéssel. Ezekért kérdés nélkül ugrok. Vagy ha magamtól jön egy ilyen, nagyon örülök, hogy bizonyos információkat a segítség céljából sok emberhez el tudok juttatni a csatornáimon és a követőimen keresztül. Ezenkívül a beauty-vonal mellett szeretnék folytatni egy beszélgetős-önfejlesztő-lélekgyógyító vonalat is, amiben nem a külső szépséggel foglalkozunk, hanem a belső harmóniával. Ezt nagyon fontosnak tartom.

Te mit tanultál a követőidtől?

Szeretetet, kedvességet. Nem is fogom fel néha, hogy számomra „idegen emberek” hogyan szerethetnek engem ennyire, ha nem is ismernek. Elképesztő mennyiségű szeretetáradatot kapok tőlük.

Mi volt eddig a legjobb dolog, amit a közösségi médiás jelenlét adott neked?

Az, hogy fantasztikus és ambíciózus embereket ismerhettem meg, és kiállhattam olyan dolgok mellett, amikért egyedül, követőtábor nélkül nem tudtam volna. És egyszerűen – ha néha, sőt elég gyakran nagyon sok is – imádom ezt az életformát.

Kik a példaképeid a közösségi médiában?

Negin Mirsalehi és Carli Bybel.

Rebeka kedvencei

  1. Kedvenc dal: Dennis Lloyd – Nevermind
  2. Kedvenc szépségápolási termék: Image Skincare
  3. Kedvenc kiegészítő: Cluse óra
  4. Kedvenc ruhadarab: fehér póló
  5. Kedvenc hely: Tengerpart