#StyleLife: Farkas Franciska

2018. február 02.
Állandó rovatunkban ezúttal Farkas Franciskát kérdeztük közösségi médiához kapcsolódó szokásairól, öt kedvencéről és még sok másról.

Facebookon és Instagramon is elég aktív vagy. Szerinted ma már elengedhetetlen jelen lenni a közösségi médiában?

Az túlzás, hogy elengedhetetlen, de egy jó lehetőség, ami sokat segíthet. Viszont meg kell tanulni kezelni, ez ma már olyan, mint az autóvezetés…

Fontos számodra az aktivizmus, a Tudás6alom projektben is részt vettél. A közösségi médiát mennyire használod ki erre a célra?

Teljesen mértékben! Most a Tudás6alom is új köntöst kap az új előadásunknak köszönhetően, aminek címe Örömsorvasztó – ez egy drogprevenciós célzatú, fórumszínházas előadás. Leginkább iskolákban játsszuk, de legközelebb február 2-án lesz látható a Jurányi Inkubátor Házban!

Minél több a követő, annál nagyobb a felelősség?

Természetesen! Bár nem lehet mindig mindenkinek megfelelni, de fontos, hogy tisztelettel legyünk a követőink felé,  és ennek látszódnia kell a megosztott tartalmakon is.

Milyen gyakran ellenőrzöd az oldalaidat? Próbálsz tudatosan ügyelni rá, hogy ne lógj annyit a mobilodon, vagy ez egy színésznő életében úgyis elkerülhetetlen?

Nagyon nehéz elkerülni, főleg mert szabadúszó vagyok. A legtöbb felkérést a rajongói oldalamon keresztül kapom, vagy e-mailben. Ez azért véd is engem, viszont így kénytelen vagyok folyamatosan ellenőrizni a leveleimet…

Az Instagramodon láttam azt is, hogy elvégeztél egy drámapedagógiai tanfolyamot. Jut időd rá, hogy a gyakorlatban is foglalkozz ezzel?

Igen! Nagyon élvezem és témába is vág! Rengeteget tanulok a gyerekektől, tanulóktól a közös játék során! A Műcsarnokban tartok tematikus foglalkozásokat, mindig az adott kiállításhoz igazítva, illetve általános iskolákban és gimnáziumokban is. Tervben van, hogy az önálló estem után is lesz közös játék egy közönségtalálkozó keretein belül, már volt is ilyen alkalom. Nagyon élvezték a diákok, hogy az előadás után volt lehetőségük feljönni a színpadra játszani egy kicsit! Ennek most tervezem a folytatását.

Említetted, az önálló ested, a Makar Csudrát. Miért volt fontos számodra, hogy színpadra vidd ezt a mesét?

Szeretném megismertetni az emberekkel Gorkijnak ezt az elfeledett novelláját. Mindamellett, hogy minden korosztály számára lehet tanulságos mese, magas irodalmi mű, melynek szavai selyemként simogatják az ember fülét. Legközelebb február 10-én, március 3-án és április 14-én lehet majd megnézi a Thália Színházban.

Február 25-én bemutatják az Örök tél című filmed a Duna TV-n, majd a mozikban is találkozhatunk a filmmel. Ott milyen karaktert alakítasz?

Örök pozitív, optimista, erős asszonyt, aki teljesen véletlenül kerül a Gulágra. Előtte a nácik üldöztek, ott meg őt tartják nácinak az oroszok. Nagyon jó szerep volt! Megtiszteltetés egy színésznek megtörtént események hőseit megformálni.

 

FRANCISKA KEDVENCEI

  1. Kedvenc dal vagy könyv: Rengetek könyv és dal van, amit nagyon szeretek! Képtelen vagyok egyet-egyet választani!
  2. Kedvenc ruhadarab: Lindamelinda Minerva zöld kordbársony szoknya és zakó
  3. Kedvenc kiegészítő: egy Marokkóból kapott, ezüst karkötő
  4. Kedvenc szépségtermék: Nivea arclemosó és tonik
  5. Kedvenc hely: Barcelona