#Stylelife: Dragos Karin, vlogger

2018. április 27.
Karint a vloggeréletről, a jövőbeli terveiről és kedvenceiről is kikérdeztük.

Szerinted miben rejlik a közösségi média ereje a hagyományos médiával szemben?

A közösségi médiában a követők közelebb tudnak kerülni az adott személyez, jobban tudnak vele azonosulni és egy szorosabb kapcsolat tud ezáltal kialakulni. Én személy szerint nagyon sok üzenetre válaszolok pont azért, hogy egy valamilyen szintű ‘baráti’ viszony alakulhasson ki köztem és a követőim között. Ez nagyon fontos számomra!

Kik követnek elsősorban? Felelősségnek érzed azt, hogy ennyien és fiatalok is követnek Téged?

Az összes felületen ahol jelen vagyok, első helyen a 18-25 év között nők vannak többségben. Ettől függetlenül természetesen nagyon sok tini követ nap mint nap és természetesen igen, ez óriási felelősséggel jár. Ezt folyamatosan észben tartom és próbálok értékeket is kommunikálni feléjük. Tudom, és bízom abban, hogy jó példa lehetek számukra és erre büszke is vagyok.

Vannak olyan témák és kérdések, amelyekkel kifejezetten „példamutató jelleggel” foglalkozol?

A közelmúltban töltöttem fel egy ilyen típusú videót, mellyel úgy éreztem ösztönözni tudom főleg a fiatalokat. A nyelvtanulás fontosságáról beszéltem ebben a videóban és úgy érzem, célba ért, hisz nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett rá.

Fontos számodra, hogy erdélyiként a származásoddal is foglalkozz ezen a felületen?

Ezzel a témával részletesen nem foglalkoztam az eddigi YouTube pályafutásom alatt, bár többször előjött. Nem feltétlenül érzek magamban motivációt, hogy a csatornámon ezt a témát vitassam, bár elgondolkodtam már azon, hogy lehet jó ötlet lenne. Ez még a jövő zenéje.

Te mit tanultál a követőidtől?

Azt, hogy hogyan lehet szeretni valakit és kitartani mellette úgy, hogy személyesen nem is ismerjük egymást. Megmutatták nekem azt, hogy bármi történik, ők mellettem állnak és támogatnak engem. Ez hatalmas dolog!

Mi volt eddig a legjobb dolog, amit a közösségi médiás jelenlét adott neked?

Az élmények és a lehetőségek. Egyszerűen leírhatatlan az, hogy mennyi fantasztikus emberrel volt alkalmam találkozni és mennyi életre szóló élményt szereztem a közösségi médiában való jelenlétem által. Ezekért a dolgokért nem lehetek elég hálás.

Szerinted ki lesz 5 év múlva Dragos Karin? Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Nincsenek óriási, már-már megvalósíthatatlan terveim. 5 év múlva szeretném a saját házunk virágokba borult teraszán meginni a reggeli kávémat, hiszen ez az egyik legnagyobb álmom. Ugyanúgy videózni szeretnék, ameddig csak lehet és ameddig csak kíváncsiak rám a nézőim. A munkám a hobbim, és ennél jobb dolog nincs is a világon. Ha ezt sikerül megtartanom, egy boldog ember leszek.

 

Karin kedvencei

1. Kedvenc kiegészítőm: rosegold karóra
2. Kedvenc ruhadarab: magas derekú farmer nadrág
3. Kedvenc dal: Kygo – Firestone
4. Kedvenc hely: virágzó cseresznyefa alatti picnic
5. Kedvenc szépségápolási termék: szemöldökceruza