5 tipp, hogy világosabb legyen az otthonod

2018. április 28.

Jó fehéret választottál?

Az elég biztosnak tűnik, hogy a tágasabb, világosabb tereket fehér festékkel tudjuk megteremteni. De jó árnyalatot választottál? Nézegessük meg alaposan, ragyogóbb, vagy kissé tompább fehér szín illik jobban a laksáunk színeihez, így még eredményesebben világosíthatunk.

Légies bútorok

Kerüljük a sötét, robosztus, tömbszerű bútorokat, válasszunk inkább légies, letisztult elemeket. A nehéz dohányzóasztalok és éjjeli szekrények helyett vegyünk karcsú lábakon álló darabokat, és külön jó, ha a bútorokban sok a fém, hisz azokon megcsillanhat majd a fény.

Nyitott tárolók

Persze csábítónak tűnik minden kacatot elsüllyeszteni egy hatalmas szekrényben, de a világosabb hatás érdekében jobban járunk, ha nyitott tárolókat használunk. Ha megtanulunk rendet tartani, remek dekorációs lehetőségeket is tartogatnak!

Tükröm-tükröm

Akárcsak a fém elemek, a tükrök is nagyon jól visszaverik a fényt, így néhány jól elhelyezett darabtól tényleg sokkal ragyogóbb lehet az otthonunk.

Fényvisszaverő burkolatok

Egy sötét fürdőszobát vagy konyhát remekül kivilágosíthatunk valamilyen világos, fényesebb felületű csempével, de ugyanígy a matt padló helyett is választhatunk fényesebb parkettát. Próbáljunk alapvetően is törekedni a minimalizmusra, hogy a burkolatokat ne zsúfoljuk tele bútorokkal, hanem hagyjunk nagyobb üres felületeket.