6 feng shui alapszabály a harmonikus otthonért

2018. május 04.
Azt mondják, a feng shui akkor is működik, ha nem hiszünk benne, szóval mindenképpen érdemes adni egy esélyt a lakást jó energiákkal feltöltő ősi kínai hagyománynak!

Óvatosan a tükrökkel

Sose rakjuk a tükröt a bejárati ajtóval szembe, így ugyanis az ajtón befelé áramló pozitív energiák visszapattannak róla. Nyissunk az akadálymentes utat az otthonunkba vágyó jónak.

Becsüld meg a tűzhelyed

A feng shui szerint a tűzhely az anyagi szerencse forrása, szóval ha megbecsülöd és ügyelsz rá, hogy mindig tisztán tartsd, jó szerencse és pénz állhat a házhoz!

Techmentes hálószoba

Vicces módon ezt már nemcsak a feng shui mondja, hanem minden egészségügyi szakember is, hiszen a hálószobába behordott okoseszközöktől bizonyítottan rosszabbul alszunk majd. A feng shui inkább rossz, vibráló energiákkal érvel, de a lényeg ugyanaz: száműzzük a technikát a hálóból.

Tiszta asztal, rendes ház

Ahogy a tűzhely a pénzért felel, az étkezőasztal a családi egység és béke szimbóluma. Olyan helynek kell lennie, amit szívesen körbeül a család, hogy egy kicsit együtt lehessenek, szóval ne legyen se koszos, se felesleges tárgyakkal telepakolva.

Elzárt fürdőszoba

A fürdőszoba energiái – érthető okokból – nem túl jók, és nem is akarjuk, hogy átjárják az egész lakást. Ezért ha épp nem használjuk, próbáljuk mindig zárni a fürdőszobánk ajtaját.

Gyerekszobát csak visszafogottan

A gyerekszobát sose fessük túl harsány, élénk színre, a feng shui szerint ugyanis a gyerek nem tud majd rendesen pihenni a szín erőteljes energiáitól. Válasszunk inkább valami szép, visszafogottabb pasztell árnyalatot!