Pünkösdkor ismét kinyílnak a pinceajtók Palkonyán

2018. május 13.
Huszonnegyedszerre nyitja meg kapuit májusban a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék. A Villányi Borvidék leghangulatosabb falucskájába több ezer látogatót várnak.

Palkonya, a Villányi Borvidék kincsesdobozaként emlegetett települése komoly múltra tekint vissza. A község legnevezetesebb műemlék együttese a faluvégi domboldalt beborító, 53 présházból álló pincesor, ahol mint minden évben, idén pünkösdkor is kinyílnak a pinceajtók, hogy a borgazdák a településre érkező vendégek előtt széles körben megismertessék legszebb tételeiket.

Az idei évben először, 2 napon át várják a látogatókat a rendezvényre, ahol 10 pincészet, 25 féle előzetes minősítésen átesett szortimentjéből lehet kóstolni.

A kóstolójegy 2900 Ft-ba fog kerülni, amely 1 db üvegpoharat és 10 db kóstolójegyet tartalmaz.

A programok összesen 8 helyszínen, szombaton délelőttől egészen vasárnap estig tartanak. Gyermekkoncertek, kiállítások, hagyományőrző bemutatók, délutántól éjszakába nyúlóan pedig könnyűzenei koncertek várhatóak.

A rendezvény ideje alatt gasztroudvar működik a Malomparkban, ahol a street foodtól, az igazi sváb ételekig minden megtalálható lesz, amelyek a könnyed borok mellé megfelelő kísérőként szolgálnak.

Információk:

Kóstolójegy: 2900 Ft

Tartalma: 1 db üvegpohár és 10 db kóstolójegy. 

Résztvevő pincék:
Blázsovics Pince
Haraszti Családi Pincészet
Hárságyi Pince
Mayer Róbert Pincészete
Mokos Pincészet
Németh és Németh Pince
Palko28
Rőder Pince
Takács Mihály Pincéje
Zsirai Pincészet

Pécs és Palkonya között fesztiválbuszok közlekednek a rendezvény teljes időszaka alatt.

Bővebb információk ITT.