40 nap alatt felépül a magyar önfenntartó ház

2018. július 02.
Ha önfenntartó, ökológiai lábnyom nélküli életet élnénk, nincs túl könnyű dolgunk. Egy megújuló energiákat használó, közművektől független házelérhetetlennek tűnhet, pedig létezik egy magyar tervező, aki már megálmodta a sorozatgyártásra is alkalmas, megfizethető ökoházat.

A Noah House a magyar Blaskovich Ákos találmánya, aki a Csendes-óceánon hajózva találta ki, hogy miből áll majd ez az önfenntartó ház. A kis hajón napelem termelte és akku tárolta az áramot, az ivóvizet a tengervízből nyerte és mindene megvolt, segítség nélkül is. És miért ne működhetne ez a szárazföldön is? Így jött létre a Noah House, ami a közművektől függetlenül felállítható bárhol, mivel maga termeli az elektromos energiát és biztosítja a vizet is. A talajcsavarokon álló ház szétszedhető és elköltöztethető. A ház hőszigetelése kiemelkedő, ráadásul a speciális szigetelőanyag nyáron magába szívja, télen kiadja a nevességet, így megelőzi a penészesedést is.

A Noah House története:

A 128 négyzetméteres prototípus-ház Pilisjászfalun épült fel és a teszthasználat alatt kiderült, hogy valójában több energiát is termel, mint amennyit felhasznál. Az építkezésről és a ház belső kialakításáról itt találsz fotókat.

Így épül:

Több ökotippért csekkoljátok a gardenista.hu-t!