Ezekre a programokra vidd el a nagyszüleid!

2018. augusztus 18.
Te mikor szerveztél utoljára közös programot a nagyszüleiddel? A nyár utolsó hónapja tökéletes alkalom az aktív kikapcsolódásra - nézzük, melyek a legizgalmasabb augusztusi programok egy unoka-nagyszülő párosnak!

Kertmozizz!

Ha valódi nosztalgiára vágysz, a Balaton-parti kertmozikat imádni fogod: hívd el a nagyszüleidet, pakoljatok be néhány pokrócot és párnát, és élvezzétek a kedvenc filmjeiteket szélesvásznon! Akár az északi, akár a déli partra szavazol, biztosan megtalálod a nektek való kertmozit: többek között Balatonakalin, Balatonlellén, Zamárdiban, Csopakon és Vonyarcvashegyen is találsz szabadtéri mozit.

A természet lágy ölén

Ha téged is sokat vittek kirándulni a nagyszüleid, itt az ideje, hogy viszonozd a kalandot: szervezz egy egész napos pikniket! A nagyszülők biztosan örömmel gondoskodnak majd a finom falatokról, így neked már csak annyi a feladatod, hogy találsz egy szuper helyszínt és kitalálod a programokat. A klasszikus tollaslabda mellett érdemes kipróbálni néhány izgalmas golyósportot is, például a bocsát vagy a petanque-ot, melyeket a nehezen mozgó nagyszülők is könnyedén űzhetnek.

Állatkertek Éjszakája – egy új élmény

Az állatkert az egyik legnépszerűbb nagyszülő-unoka program, így kézenfekvő, hogy ez sem maradhat ki a felsorolásból. Augusztusban egészen egyedülálló élményt nyújt az Állatkertek Éjszakája nevű rendezvény, melyhez a fővárosi állatkertek mellett a nagyobb vidéki intézmények is csatlakoztak, így az ország bármely pontján részünk lehet a rendhagyó programokban: a sötétedés után érkezőket többek között éjszakai látványetetéssel, állatbemutatókkal és különleges hangulatvilágítással várják. A zseblámpát otthon ne felejtsd!

Vidd el őket egy körre!

A közös autózás összehozza a generációkat: erről tanúskodik a Škoda új kisfilmje is, melyben Herczig Norbert négyszeres magyar ralibajnok visz el néhány szerencsés nagypapát egy kalandos körre. Az emlékezetes eseményre a Veszprém rallye-n került sor, a nagypapák arca pedig magáért beszél:

Bár személyre szóló raliversennyel kevés unoka ajándékozhatja meg a nagyszüleit, szemeljetek ki egy települést az ország másik végében, és vedd a kezedbe a kormányt – a klasszikus “road trip” hangulat érdekében ne feledkezz meg a zenéről sem, de ezúttal hagyd, hogy a nagyszülők válogassanak!

Utazz vissza az időben!

Ha érdekel a tömegközlekedés és a régi járművek világa, ne hagyd ki a Deák Ferenc tér aluljárójában megbúvó Földalatti Vasúti Múzeumot, valamint a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumot! Amellett, hogy megismerheted a fővárosi tömegközlekedés történetét, a nagyszüleid is biztosan szívesen mesélnek majd a korabeli élményeikről, így személyes történeteiken keresztül jobban megismerheted a lakhelyedet. Plusz pont, hogy mindkét múzeum egy vonaljegy áráért látogatható!