5 tipp, hogy megkaphasd az álommunkádat

2018. augusztus 21.
Szakmájuk csúcsán álló nők adnak tippeket, hogyan éljük régóta vágyott karrierálmunkat.


Fotó: Unsplash.com

Dolgozz keményen, de légy türelmes

„Sose hagyd abba a kemény munkát. Gyakorolj, figyeld és korrigáld magad mert a te karrieredről van szó, és tartozol magadnak annyival, hogy kihozd magadból a legjobbat. De maradj türelmes – minden karrier (kiváltképp a balett) embert próbáló, ezért fontos, hogy stabilak maradjunk.” (Melissa Chapski, balett-táncos)

Csináld meg a leckét!

„Ásd bele magad a területbe, ahol dolgozni szeretnél. Ha hozzám hasonlóan magazinoknál szeretnél dolgozni, olvass olyan sokat, amennyit csak lehetséges. Olvass havilapokat, weboldalakat, ami csak szembejön. Minél többet tudsz egy iparágról, annál felkészültebb vagy.” (Katie Thomas, szerkesztő)

Keresd az inspirációt

„Mindig is apukám volt a példaképem és az inspirációm, hogy én is pilóta lehessek. Annak idején adott nekem egy minatűr repülőt, amit akkor kapott, amikor ő kezdett repülni. Ez mindig emlékeztet rá, honnan indultam.” (Maria Fagerström, pilóta)

Kezdj gyakornokként!

„Először ékszerész workshoppokon kezdtem dolgozni, ott kezdtem el kifejleszteni a saját darabjaimat. Nemcsak ékszertervező vagyok, hanem ékszerész is, és ez nagyon fontos nekem.” (Adeline Rapon, ékszertervező)

Mondj igent

„Sose mondj nemet, főleg ha még kezdő vagy. Senki nem arról álmodozik, hogy teát hordjon a diplomaosztó után, de ha hajlandó vagy megcsinálni a kevésbé érdekes feladatokat, izgalmasabb kihívásokat is kapsz majd. Kis területről van szó, és meglepődnél, mennyi lehetőséget kaptam úgy, hogy valaki beajánlott valahova.” (Penny Goldstone, divatszerkesztő)