Saját kollekciója lett Áronnak, a háromlábú kutyának

2018. szeptember 05.
Áron kicsi, háromlábú, elveszett, egy fél város kereste, aztán szerencsére megkerült. És most egy kollekció is készült, amely a nevét viseli. A menő pólókból és kutyakabátokból származó profit az Illatos úti árva és sérült kutyákért dolgozó Vigyél haza alapítványhoz kerül.

A háromlábú Áronra akkor figyeltünk fel, amikor fél Budapest őt kereste. Tavaly ősszel ugyanis meglógott a gazdáitól, akik egy hétig keresték, egy többezres lelkes Facebook-csoport tagjaival együtt. Áron megkerült, és a mentőakció az események után egy még nagyobb összefogássá nőtte ki magát, ez lett Áron mozgalma a „Ments meg!”, amely közel egy év alatt 125 kutyát, 22 macskát, 1 pávát, 2 nyulat, 2 lovat, 1 kengurut, 2 teknőst és 2 papagájt juttatott haza.

Mielőtt örökbefogadták, Áron menhelyen élt. Élete első két évében az utcákat járta Pomázon, feleségével és „két gyerekükkel”. A menhelyre családostul egy ikeás zsákba kötve került, pechjére ő volt a szatyor legalján és majdnem megfulladt. Miután újraélesztették derült ki, hogy a bal hátsó lába roncsolva van, ezért azt amputálni kellett. Családtagjait sorban örökbefogadták, ám ő nem kellett senkinek. 2017 nyarán mosolygott rá a szerencse és egy szerető családba került. A korábbi kezelhetetlen, kissé agresszív kutyából egy tündér lett.

Áron aktív résztvevője a közösségi médiának, ismertségét elsősorban a segítségnyújtásra fordítja. Így jutott el most oda, hogy egy kollekció segítségével szeretné felhívni a figyelmet az örökbefogadás és a mentés fontosságára. Gazdái – Varga Viktória divattervezővel összefogva – megalkották az ARON COLLECTION-t, amely női- és férfi pólókat, karkötőt és kutyakabátokat tartalmaz. A termékek eladásából származó bevételt a Vigyél haza alapítvány kapja, amelyek a kóbor és otthontalan állatoknak segít gazdához kerülni.

A kollekció darabjait ITT LEHET MEGVÁSÁROLNI.