Megnyílt a tacskórajongók múzeuma Németországban

2018. április 05.
A héten nyitó passaui múzeumban több, mint 2000 tacskós műtárgyat lehet majd megcsodálni.

„A világnak szüksége van egy tacskó múzeumra… Nincs még egy kutya a világon, ami ekkora ismertségnek és népszerűségnek örvend, mint a Bajorország szimbólumának számító virslikutya” – magyarázza Seppi Kueblbeck, a német tacskó múzeum egyik alapítója.

A múzeum jövő héten nyitja meg kapuit Passauban, ahol várhatóan több, mint 2000 tacskós ereklyével várják majd a látogatókat. A kiállítást két elkötelezett tacskótulajdonos, Seppi Kueblbeck és Oliver Storz álmodták meg, és mindössze három hónap alatt sikerült a semmiből felhúzniuk a dakszlik előtt tisztelgő múzeumot. A nyolcvan négyzetméteres térben nézegethetünk kézzel készített tacskóplüssöket, porcelánfigurákat, tacskómintás nyomatokat és más mű- illetve használati tárgyakat is.

Németország egyik legrégebbi kutyafajtája hagyományosan kotorékeb, vagyis azért tenyésztették ilyen hosszúra, hogy a vadászat során kihúzza a szűk üregekből a kisebb állatokat. A mókás testalkatú tacskó manapság tényleg a világ egyik legnépszerűbb kutyája, nem véletlen, hogy rengeteg híres ember, például Marlon Brando, Pablo Picasso, Albert Einstein vagy Napóleon is tacskórajongónak vallotta magát. A német múzeum április 2-től várja a látogatókat.

 

Reuters