Megnyílt a tacskórajongók múzeuma Németországban

2018. április 05. |

A héten nyitó passaui múzeumban több, mint 2000 tacskós műtárgyat lehet majd megcsodálni.

“A világnak szüksége van egy tacskó múzeumra… Nincs még egy kutya a világon, ami ekkora ismertségnek és népszerűségnek örvend, mint a Bajorország szimbólumának számító virslikutya” – magyarázza Seppi Kueblbeck, a német tacskó múzeum egyik alapítója.

A múzeum jövő héten nyitja meg kapuit Passauban, ahol várhatóan több, mint 2000 tacskós ereklyével várják majd a látogatókat. A kiállítást két elkötelezett tacskótulajdonos, Seppi Kueblbeck és Oliver Storz álmodták meg, és mindössze három hónap alatt sikerült a semmiből felhúzniuk a dakszlik előtt tisztelgő múzeumot. A nyolcvan négyzetméteres térben nézegethetünk kézzel készített tacskóplüssöket, porcelánfigurákat, tacskómintás nyomatokat és más mű- illetve használati tárgyakat is.

Németország egyik legrégebbi kutyafajtája hagyományosan kotorékeb, vagyis azért tenyésztették ilyen hosszúra, hogy a vadászat során kihúzza a szűk üregekből a kisebb állatokat. A mókás testalkatú tacskó manapság tényleg a világ egyik legnépszerűbb kutyája, nem véletlen, hogy rengeteg híres ember, például Marlon Brando, Pablo Picasso, Albert Einstein vagy Napóleon is tacskórajongónak vallotta magát. A német múzeum április 2-től várja a látogatókat.

 

Reuters

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Irodalom az Akváriumban akvárium

Irodalom az Akváriumban

Új Bodies kiállítás nyílik az emberi test

Új Bodies kiállítás nyílik

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal divatfotós

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal