5 szuper ötlet pici hálószobához

2018. szeptember 09.
Elég néhány ügyes trükk, hogy egy apró hálószobából is kényelmes, praktikus és látványos teret varázsoljunk!

Okos elválasztás

Ha egy kisebb kanapét, esetleg íróasztalt is szeretnénk bepréselni a térbe, jó ötlet lehet elválasztani valamilyen módon az „alvós”, a „beszélgetős” és a „dolgozós-tanulós” részeket. Kerüljük a nagy, egybefüggő felületeket, mint a függőny, vagy a paraván, sokkal jobban járunk, ha egy nyitott polcrendszerrel szabdaljuk kicsit a teret.

Divatbemutató a szobában

Ha amúgy is büszkék vagyunk ruhadarabjainkra, nyugodtan mutassuk meg őket! A nyitott ruhatárolók trendi, praktikus és látványos megoldást nyújtanak, ráadásul játszhatunk rajta a színek, anyagok elrendezésével is.

Kreatív polcok

Egy kis térbe nem igazán érdemes sok helyet foglaló dekortárgyakat zsúfolni, de a falakon bátran dekorálhatunk. Nagyon ütős lehet egy-egy látványosabb polc, ráadásul így némi extra tárolóhelyet is nyerhetünk.

Lebegő asztal

Szintén szuper térnyerő a lebegő asztal, amit kialakíthatunk dolgozósaroknak vagy akár pipereasztalkának is. Ha igazán szűkös a szoba, választhatunk lehajtható verziót is, de egyébként inkább maradjunk a rögzített fajtánál, hiszen az sokkal kényelmesebb.

Belógó fények

Eleve nagyon fontos, hogy a szűk tereket fénnyel és világos színekkel tágítsuk, ezért néhány ütős lámpa nagyon jól jöhet. Állólámpák és asztali kislámpák helyett inkább függesszük fel a fényforrásokat: nagyon menő és modern megoldás!