5 csodás dizájntipp a dohányzóasztalodhoz

2018. szeptember 16.
Egy jól eltalált (és persze jól stylingolt) dohányzóasztal a szoba egyik központi dekoreleme lehet! Adunk hozzá néhány szuper tippet!

Egyszerűen különleges

Ha szeretjük a minimalista megoldásokat, válasszunk egyszerű, de látványos dohányzóasztalt, amit aztán tovább turbózhatunk valami letisztult de ütős dekorelemmel. Az alábbi megoldásban hihetetlenül jól kijön az anyagok, textúrák és formák közötti kontraszt: merjük ötvözni a lágyat az élessel, a természeteset a mesterségessel, a klasszikusat a modernnel!

Elegáns színharmónia

Lehetséges, hogy elegánsabb stílusra törekszünk: ilyenkor jó ötlet lehet monokrómban tartani az egész dohányzóasztalt. A fehér asztallapra kerüljön fehér kerámia vagy egy csokor fehér réti virág és máris teljes a harmónia.

Emeld meg!

Az alacsonyabb dohányzóasztalokat optikailag megemelhetjük, ha kicsit magasabb, karcsúbb formájú dekorációs elemeket választunk hozzá. Egy szép, hosszú váza például nagyszerű megoldás lehet.

A kevesebb több

A szűk terekbe vagy a nehezebb, robusztusabb bútorok mellé jobb választás lehet egy apró, légiesebb hatású dohányzóasztalka. Természetesen ezt is lehet még tovább díszíteni, de azért óvatosan: ne zsúfoljuk túl az amúgy is apró tárolófelületet. Egy szép csokor virág, vagy egy látványosabb mécses bőven megteszi.

Kiállítás a szobában

A dohányzóasztal tökéletes lehet rá, hogy kiállítsuk szeretett kollekcióinkat. Pakoljuk ki a magazinokat, a könyveket, a kedvenc kerámiánkat, rendezgessük el őket valamilyen mutatós konstellációba.