4 dekorációs hiba, amit szinte mindenki elkövet

2018. május 21.
Ne essünk bele a tipikus lakberendezős hibákba! Ha szeretnénk dizájnerhez méltóan dekorálni otthonunkat, érdemes odafigyelnünk néhány hasznos jótanácsra.

Minden passzoljon

Gyakran hisszük, hogy a legjobb, ha egy kék függöny mellé kék szőnyeget és kék fotelt választunk, de a modern lakberendezésben az ilyen katonás színkoordináció túl merevnek hat. A lakás nem igazán lesz stílusos tőle, inkább kicsit unalmas és olcsó hatású. Szóval vállaljuk be bátran a stílusok és színek keverését, persze itt is nagyon vigyázni kell a mértékkel!

Csak a színek

A másik súlyos és gyakori hiba, hogy csak a színekkel próbálunk dolgozni és elfeledkezünk a textúrákról. Pedig milyen jól mutat együtt például a modern és dizájnos hatást keltő beton és a fa vagy milyen szép, nomád stílust lehet kialakítani néhány durvább szövésű színes textil, természetes fontott kosár, natúr kerámia és fa bútor kombinálásával.

Túl sok

Nagy lehet a kísértés, hogy felvásároljuk az összes klassz dekorációs tárgyat és begyűjtsük a lomtalanításon talált kincseket, de ne felejtsük el, hogy a kevesebb néha több szabály a lakberendezésben is érvényes. Különösen igaz ez, ha egy kisebb tér berendezéséről van szó.

Elveszel a részletekben

Lehet, hogy rengeteget pepecselünk az étkezős sarok kialakításával vagy az ülőgarnitúra körülötti rész megtervezésével. Jó ötlet lehet néha egy kicsit hátralépni, és megnézni, milyen is ez a tér összességében, illetve milyen az egész lakás hangulata. Így lehet igazán egységes, harmonikus hangulat otthonunkban.