Őszi asztali dekor percek alatt

2018. szeptember 17.
Bloggerünk, PandArte egy tényleg nagyon egyszerű ötlet mutat arra, hogyan varázsoljunk őszi hangulatot a lakás különböző pontjain. Egyből két ötletet is hozott!

Ennek az őszi dekorációnak az alapja egy gyönyörű és viszonylag nagyobb mécsestartó. Én ezt a fa és fém kombinációjú darabot a PEPCO-ban találtam, egyből beleszerettem, olyan szép benne a hátán látható motívum! Ha ez megvan, akkor következik a hosszabb előkészület, vagyis a termések gyűjtögetése!

Szerintem én ezt a részét élveztem a legjobban…na meg Ármin is! Kimentünk a játszótérre, ahol van egy óriási gesztenyefa és ismét gyereknek érezhettem magamat, amikor megmásztam a fát, hogy legyen pár gesztenyénk! Az más kérdés, hogy így nem sikerült megszereznünk a zsákmányt, bármennyire is rázogattam az ágakat, végül alulról kellett elkapni pár ágat, hogy leessen. Itt szedtünk még avart, bogyós ágakat, makkot és mulcsot (fenyőkéreg) a kis dísztököket, fa sünit, mókust pedig virágboltban szereztem be!

Ha ezeket a hozzávalókat előkészítjük, utána már tényleg csak pár perc elhelyezni a mécsestartóban azokat! Alulra kerülnek a tömőanyagok, mint pl. a mulcs, hogy egy kicsit megágyazzunk a többi dekornak és a gyertyának. Utána pedig ízlés szerint lehet elrendezni a többit.

Ez a gyertyás verzió, amit persze csak úgy javasolt esténként használni, ha a szobában vagyunk. Érdemes egyébként ezt a verziót kipróbálni, mert nagyon hangulatos a félhomályban, de ha szeretnétek, gyertya nélkül is el lehet készíteni! Ilyenkor kicsivel több termésre és dekorra van szükség, hogy harmonikusan kitöltsük a teret.


PandArte