5 tipp, hogy mindig tiszta legyen az otthonod

2018. szeptember 30.
Sokaknak okoz gondot a rend megtartása, ezért inkább időről időre rászánnak egy teljes napot, hogy felszámolják a káoszt. Pedig néhány trükkel tényleg mindig rendezett maradhat az otthonunk.

Ágyazz be!

Mielőtt elindulsz otthonról, mindenképpen ágyazz be, vagy ha nagyon sietsz, legalább takard le az ágyat egy ágytakaróval. Egy egyszerű mozdulatról van szó, ami mégis összerántja a hálószobát és segít, hogy produktívan induljon a napod.

Használj kosarakat

A kosarak a legjobb titkos segítőid lehetnek, ha gondod van a rendrakással! Az apró mütyűrök és kallódó holmik rögtön helyet találnak a kosarakban, amik ráadásul szuper dekorációs elemként is szolgálhatnak – mi is összegyűjtöttünk néhány mutatós fonott kosarat.

Pakold el a ruhákat

Csábító a gondolat, hogy az aznapi ruhánkat egyszerűen ott hagyjuk a szék támláján, de vegyük a fáradtságot és inkább helyezzük őket a szennyeskosárba, vagy vissza a szekrénybe. A lakás sokkal jobban fog kinézni a mindenhol heverő cuccaink nélkül.

Menet közben takaríts

Őrült mértékben csökkentheted a rendetlenséget, ha menet közben takarítasz és pakolsz. Ha kicsit kifröcskölt a paradicsómszósz, ne hagyd későbbre, ha kiborult a fülpálcikás doboz, ne mondd magadnak, hogy majd mindjárt összeszeded. Csináld meg azonnal és később hálás leszel érte!

Ne feküdj le koszos konyhával

Egy kimerítő főzés után legtöbbször nincs kedvünk rendet rakni a konyhában, pedig nagyon is jól járnánk vele. A friss szennyeződéseket sokkal könnyebb eltávolítani, mint a megszáradt koszt, ráadásul a halogatással valószínűleg csak halmozzuk a mocskos edényeket.