Így méregtelenítsd az otthonodat!

2018. június 16.
Testünket egészséges smoothie-k és természetes gyógyteák garmadájával méregtelenítjük, de mi a helyzet az otthonunkkal?
Fotó: Unsplash.com

Zöldülj ki!

A legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módja, hogy otthonunk tisztább, természetesebb és méregmentesebb legyen, a lakás növényekkel zsúfolása. A növények nemcsak a levegőt tisztítják meg a toxinoktól, de a hangulatunkat is sokkal jobbá varázsolják majd.

Felejtsd el a cipőt

A cipőnk igazi mágnese a mérgező anyagoknak, rengeteg baktérium kerülhet be velük a lakásba. Cipővel semmiképpen se merészkedjünk a bejárati ajtónál beljebb, de a legjobb, ha lehetőségünk van kint hagyni a cipőket az ajtó előtti külső térben.

Kevesebb műanyag

Alapvetően is jó, ha kevesebb műanyagot vásárolunk, de nemcsak a környezetvédelem, hanem saját egészségünk miatt is. Sokan mondják, hogy a műanyagok toxinjai a levegőbe, a vízbe és az ételeinkbe is kerülhetnek, ezért a legjobb, ha megpróbáljuk inkább természetes anyagokból készült tárgyakkal körülvenni magunkat.

Házi tisztítószerek

Még kevesebb kemikália kerülhet az otthonunkba, ha nem erős vegyszerekkel, hanem természetes, házi készítésű tiszítókkal takarítunk. Szerencsére az interneten kismillió egyszerű receptet találunk – próbáljuk ki valamelyiket!