Az anyukák rettegnek a mobilozó bébiszitterek miatt

2018. november 16. |

Az édesanyák panaszai után több brit bébiszitterközvetítő szervezet is megpróbált lépéseket tenni, hogy korlátozzák a dadák mobilhasználatát.

Fotó: Profimedia – Red Dot, Apple

Azt már megszoktuk, hogy körülöttünk mindenki az okostelefonja képernyőjére mered, de ez többnyire maximum csak a mobilba bújó egyénekre nézve jelent kockázatot. Rögtön más a helyzet, ha valakinek mindeközben egy gyerekre is kellene vigyáznia. Az Egyesült Királyságban egyre több anyuka panaszkodik rá, hogy bébiszittere munka közben is – vagyis amikor a gyerekre kellene vigyáznia – okostelefonját nyomkodja és a közösségi médiában szörfözik. Egy friss kutatásból nemrégiben kiderült, hogy az átlagos brit napi 28-szor ellenőrzi telefonját, ami elég soknak tűnik, ha közben a figyelmét inkább a kisgyereknek kellene szentelnie.

A szülői nyomás hatására több brit bébiszittereket közvetítő szervezet, például az Abbeville Nannies és a Kensington Nannies is igyekszik szigorú szabályokkal korlátozni a dadusok okostelefon-használatát. A Kensington Nannies például szerződésben kötötte ki, hogy bébiszittereik nem használhatják okostelefonjaikat munka közben, helyette egy régebbi típusú munkamobilt kapnak inkább.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Egyszer használatos és tölthető elem: melyik a környezettudatosabb? alkáli elem

Egyszer használatos és tölthető elem: melyik a környezettudatosabb?