Az anyukák rettegnek a mobilozó bébiszitterek miatt

2018. november 16.
Az édesanyák panaszai után több brit bébiszitterközvetítő szervezet is megpróbált lépéseket tenni, hogy korlátozzák a dadák mobilhasználatát.
Fotó: Profimedia – Red Dot, Apple

Azt már megszoktuk, hogy körülöttünk mindenki az okostelefonja képernyőjére mered, de ez többnyire maximum csak a mobilba bújó egyénekre nézve jelent kockázatot. Rögtön más a helyzet, ha valakinek mindeközben egy gyerekre is kellene vigyáznia. Az Egyesült Királyságban egyre több anyuka panaszkodik rá, hogy bébiszittere munka közben is – vagyis amikor a gyerekre kellene vigyáznia – okostelefonját nyomkodja és a közösségi médiában szörfözik. Egy friss kutatásból nemrégiben kiderült, hogy az átlagos brit napi 28-szor ellenőrzi telefonját, ami elég soknak tűnik, ha közben a figyelmét inkább a kisgyereknek kellene szentelnie.

A szülői nyomás hatására több brit bébiszittereket közvetítő szervezet, például az Abbeville Nannies és a Kensington Nannies is igyekszik szigorú szabályokkal korlátozni a dadusok okostelefon-használatát. A Kensington Nannies például szerződésben kötötte ki, hogy bébiszittereik nem használhatják okostelefonjaikat munka közben, helyette egy régebbi típusú munkamobilt kapnak inkább.