Jobban teljesítenek a kíváncsi gyerekek

2018. augusztus 08.
Egy friss kutatás szerint a gyermeki kíváncsiság nagyon jó jel lehet: a kíváncsi gyerekek szocioökonómiai hátterüktől függetlenül is jobban teljesítenek majd az akadémiai életben.


Fotó: Unsplash.com

Néha fárasztó lehet megválaszolni egy igazán kíváncsi gyerek minden kérdését vagy vele tartani felfedezőútjain, de mostantól gondoljunk arra, hogy később kifizetődik majd a dolog. A University of Michigan’s C.S. Mott Children’s Hospital friss kutatásában 6200 gyerek adatait vizsgálták egészen születésüktől kezdve, így állapították meg, hogy a kíváncsibb gyerekek később jobbnak mutatkoznak a matematikában és olvasni is előbb tanulnak meg. Ráadásul úgy, hogy a kíváncsiság még a szocioökonómiai státuszból fakadó különbségeket is áthidalja.

Sőt, még az is kiderült, hogy ha egy gyerek elég kíváncsi, még akkor is jól teljesíthet, ha amúgy nem tud annyira ügyesen koncentrálni az órákon. Szóval örüljünk a kíváncsiságnak és próbáljuk meg – akkor is, ha néha nem olyan egyszerű – támogatni jó szokásában kíváncsiskodó gyermekünket!