Képregénnyel figyelnek a gyerekek mentális egészségére

2018. július 24.
A brit The Beano képregény összefogott a gyerekek mentális egészségével foglalkozó YoungMind alapítvánnyal, hogy megszülessen Mandi Sharma karaktere.
Fotó: Unsplash.com

Mandi Sharma egy kilencéves kislány, aki anyukájával, Kerannel és nagymamájával, Shabuval él Beanotown városában. Mandi megkapja élete első mobiltelefonját, ami persze nagyon izgalmas dolog, de rengeteg kihívással és veszéllyel is jár, hiszen ettől kezdve az online terekben is bonyolítja interakcióit. A Mandi and her Mobile a legrégebbi brit képregény, a The Beano és a gyerekek mentális egészségével foglalkozó Young Minds alapítvány összefogásából született meg.

Az új képregénysorozat célja, hogy a gyerekeket játékosan oktassák a mentális egészség fontosságáról, külön hangsúlyt fektetve a kiberbiztonságra és a technológiához kapcsolódó problémákra, például a cyberbullyingra is. Mandi meséin keresztül olyan hétköznapi helyzeteket is feldolgoznak majd, mint amikor valaki durva üzenetet küld nekünk vagy egy szeretett személy egyszerűen nem válaszol az üzenetünkre.