Kedvenc helyünk a héten: Wild Flower Bar

2018. november 28.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. A Vitkovics Mihály utcai Wild Flower Barban ráadásul a természet szerelmeseinek kedveznek csupa szezonális, mezei vadvirág csokrokkal és növényekkel.

A celofános, csillámba mártott bokrétáknak leáldozott, egyre többen keressük a természetes alapanyagokból készült termékeket, és így van ez a virágokkal is. Hogy mekkora vonzerővel bír egy újrahasznosított papírba csomagolt, csupa vadvirágokból összeválogatott, hatalmas csokor, a Wild Flower Bar alapítói pontosan tudják, ezért is nyitották meg üzletüket a belváros egyik legromantikusabb utcájában.

A megálmodók Mimi és Kata, számtalan esküvőt bonyolítottak le együtt, mikor eldöntötték, saját lábukra állnak, és megalapítják álmaik vállalkozását, egy saját vadvirág boltot. Az üzletnek pedig nem is találhattak volna jobb helyet. Két oldalról is hatalmas üvegablakokon érkezik a fény, ami egyébként is alapfeltétele a gyönyörű növények hosszú életéhez.

Mi éppen egy esős, borús napon érkeztünk hozzájuk adventi koszorút készíteni, a virágok finom illata és a gyertyák viszont hamar otthonos atmoszférát varázsoltak a tágas helyiségbe.

Épp a napokban ünnepelték a harmadik születésnapjukat, a három év alatt pedig állandó látogatóik lettek, workshopokat tartanak és mindig bővítik valami újdonsággal a kínálatot. Magukat slow lifestyle virágstúdióként nevezik, a virágokon kívül így a skandináv Meraki kozmetikumok, gyertyák és illatosítókat is megtalálhatók náluk, de saját képeslapok és poszterek közül is válogathatunk.

A lányok rendezvényekre, installációkhoz is vállalnak csokorkészítést az esküvői dekoráció mellett, de magánlakásokba is előszeretettel alkotnak személyre szabott virágos dekorációkat, ha kicsit mesélünk nekik magunkról. „Olyan csokrokat alkotunk, amiről eszedbe jut valami: egy pillanat az életedből, egy hely vagy egy sztori. Mi így szeretnénk a természetet a nagyvárosi mindennapokba csempészni” – meséli Mimi.

Kiknek ajánljuk: nagyvárosi nomádoknak, akik szeretik a természetet és a lakásukból sem hiányozhat.

Mikor: minden hétköznap 13:00-tól 19:00 óráig, szombaton pedig 10:00-től 17:00 óráig (ez a karácsonyi szezonba változhat) érkezhetünk a csokrokért. Érdemes követni az oldalukat, ahol az aktuális workshopokra tudunk jelentkezni, december 5-től pedig egy különleges vásárral várják a skandináv minimalizmus híveit!

11 fotó megtekintése

Az elkészült adventi koszorúnkért és további fotókért kattints a galériára!

Árfekvés: 3.000-től 30.000 Ft-ig készítenek csokrokat, és 1.000-től 30.000 Ft-ig vihetjük haza a cserepes növényeket. 

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi