Viszlát pink, hello sárga!

2019. február 24.
Az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő millenniál pink helyét idén átveszi a "Z-generáció sárga". Az új színtrendet alkalmazva izgalmas, változatos és meglepő enteriőröket hozhatunk létre otthonunkban.

A kifutókon már egy ideje elkezdődött a sárga térhódítása, most pedig a lakberendezés is megadta magát. Az új divatszín a millenniáloknál is fiatalabb Z-generációsok vitalitását és ambícióit jelképezi, ezért is kapta róluk a nevét. Az 1990-es években születettek öltözködésében ugyanis hangsúlyos szerepe van, hordják pólóban, kalapban, kiegészítőkben, a fiatal hírességek a vörös szőnyegre is előszeretettel vesznek fel sárga estélyit.

A sárga különböző árnyalatait a konyhában használják leggyakrabban. Egy tál citrom vagy egy sárga tónusú kép a falon élénk, vidám színfoltot képez a helyiségben. Ha ennél karakteresebben, akár az ebédlőasztal székein is megjelenik ez a vibráló szín, máris kész a stílusos és kortárs konyha.


Ha a sárga csak a hálószoba berendezésének néhány részletében jelenik meg, párnákon, ágytakarón, az éjjeli szekrényen, képeken, együtt akkor is szerves egészet alkotnak. Ha még merészebben szeretnénk lenni, válasszunk sötét falszínt a fehér helyett.

Vannak, akik talán a szoba összes falát befestenék a vibráló sárga színnel, ám ez a lakástulajdonos kockáztatott, és úgy döntött, csak az ajtót és a sarkot emeli ki a festéssel. Eléggé bejött.


A legegyszerűbben festmények vagy más műalkotások segítségével csempészhetünk valami sárgát otthonunkba. Sőt, saját magunk is készíthetünk dekorációt ecset, akrilfesték, szivacsok vagy más alternatív festési technikák alkalmazásával.

Ahogy korábban a pinknek, a sárgának is többféle árnyalatát használják akár egyetlen helyiség berendezésénél is. Itt a kanapé áll a középpontban, kiemelkedik az egész berendezésből, de visszaköszön a sárga a dohányzóasztal lábában, a faliképeken és a padló színében is.

A fürdőszoba sem maradhat ki a sárga trendből. A mintás tapéta a legkisebb fürdőszobát is hangulatos, dizájnos hellyé varázsolja.


Forrás: Better Homes & Gardens