11 ötlet a csodás tavaszi balkonhoz

2019. március 10.
A tavasz beköszöntével ideje kitárni a teraszajtót, kipakolni a székeket, asztalokat. Alakítsunk ki olyan stílusos teret odakint, hogy Júlia is megirigyelje az erkélyjelenethez.

Nem kell vagyonokat költeni ahhoz, hogy a balkonunk csodaszép legyen. A kis tereket nagy ötletekkel lehet kényelmes, kuckós vagy éppen lenyűgözően stílusos hellyé varázsolni.

Legyen dolgozószoba

Ha gyakran dolgozunk otthonról, alakítsuk ki úgy az erkélyünket, hogy munkaállomásnak is tökéletes legyen szép időben.


Ne fogjuk vissza magunkat

Csak azért, mert a balkon kívül van a lakáson, nem kell visszafogni magunkat. Dekorálhatjuk nyugodtan úgy, mint a belső tereinket. Használjuk bátran a párnákat, függönyöket a kényelemért. Nem muszáj rattan székeket és kis asztalokat kihelyezni, nyugodtan vigyünk kívülre is kényelmes fotelt és lábtartót, ha arra vágyunk.


Egyetlen bútor a középpontban

Ha van olyan fotelünk, székünk, amely izgalmas anyagával, formájával önmagában megadja egy helyiség karakterét, helyezzük ezt az erkélyünk fókuszába.


Fényfüzérek

Intim és romantikus atmoszférát teremthetünk, ha naplemente utánra fényfüzért helyezünk fel világításnak. Egy kényelmes kanapé, párnák, ki asztalka még meghittebbé teszi a hangulatot.


Virágzó erkély

A virágládák a barátaink! Egy vibráló, színes terasznál kevés dolog lenyűgözőbb. A hosszan lelógó virágokkal ráadásul nemcsak belülölről, hanem az utcáról is impozáns látvány lesz az erkélyünk.


Nyaralós hangulat

Ha elég nagy az erkély, székek vagy klasszikus teraszbútorok helyett akasszunk ki egy függőágyat. Izgalmasabbá varázsolhatjuk vele a balkonunkat, és akkor is úgy érezhetjük, hogy vakációzunk, ha csak otthon sütkérezünk benne.


Szemlyes kuckó

Székek vagy kanapé helyett az egyik sarokba helyezzünk padot, futont, mely pont kitölti az adott szélességet, így igazi olvasósarkot alakíthatunk ki magunknak, ahova bármikor elbújhatunk a kíváncsi szemek elől.


A kevesebb több

Egyszerű és stílusos, ha csak egy asztalkát helyezünk el a teraszunkra könnyű kis drótszékkel. Lehet, hogy nem tengerre néz az erkélyünk, de akár a parton is érezhetjük magunkat, ha itt iszogatjuk a kávénkat a napsütésben.

View this post on Instagram

BALCONY SET PRE ORDER > ETA 4-5 WEEKS SWIPE LEFT FOR VIEW CHAIR RM240/SET A TABLE + TWO CHAIR RM830 EXCLUDE POSTAGE. WHATSAPP 01110035474 or CLICK LINK IN BIO FOR ORDER. #sofasimple #simplesofa #sofa #singlesofa #doublesofa #triplesofa #sofacantik #sofacantikmurah #sofanordic #sofanordicmurah #nordicsofa #lookmyhomenordicsofa #scandinaviandesign #nordicsofa #nordicsofamalaysia #homedecomalaysia #homedecomalaysiamurah #sofacantik #sofacantikmurah #sofasimple #simplesofa #minimalist #minimalisthome #decolovers #decorlovers #sofaviral #lazysofamurah #lazysofamalaysia #minimalisthome #nordicchairmurah #diningchairs #diningchairmalaysia #nordicchairmurah #sofaviral #computerchair #balconydecor #balconychair

A post shared by Basic Home Decor 🇲🇾 (@look.myhome) on


Fókuszban a terasz

Ha a hálószobához csatlakozik az erkély, helyezzük el úgy az ágyat, hogy szemben legyen vele. Ha szűk a balkon, inkább ne rakjuk tele bútorokkal, dekorációval, engedjük, hogy a fény szabadon áramoljon a hálónkba.


Legyen a benti tér folytatása

Hogy úgy érezzük, a belső helyiségek természetes kiterjesztése a terasz, helyezzünk egy növényt rögtön az ajtó mellé. Mintegy kivezet a zöld virág egy külső, növényekkel teli térbe.

View this post on Instagram

Even though its legit frezzing out….. I'm already in spring in my head 🤣. So if you know me you know I'm addicted to Pinterest & DIY. This year I want to turn my balcony into a bright retreat space 🧘🏽‍♀️. This photo of some balcony inspo I found on Pinterest is giving me all the feels 🤗😍 and got my creative juices flowing 👩🏽‍🎨👷🏽‍♀️🧚🏾‍♀️ . . . What do yal think? . . . #pinterestaddict #balconydecor #diyhomedecor #ilovecolor #colormakesmehappy #outdoorfurniture #comethruspring #myplantswillbefaux #Ihaveabrownthumb #nogreenthumbsoverhere #retreatspace #mommytime #yourfavoriterealtor #letsbuildwealthtogether #dmvrealestate #dmvrealtor #mdrealtor #mdrealestate #dcrealtor #dcrealestate #workwiththebest #cantstopwontstop

A post shared by Kelly Hubbard-Licensed Realtor (@k_hubbard_realtor) on


Balkonkertészet

A kis terasz aktív kikapcsolódást is nyújthat. Ha szeretünk növényekről gondoskodni, akár saját fűszernövényeket is termeszthetünk az erkélyünkön, melyek a konyhában okoznak másodszor is örömet. Ráadásul két legyet üthetünk egy csapásra: ha fűszernövényeket ültetünk, nem kell külön beruháznunk más virágokra.

View this post on Instagram

A very happy woman's day to all my lovely ladies ! All of us do deserve a break from the daily hustle bustle of life ..so this woman's day make a cozy corner just for yourself. Video for this super budget friendly balcony makeover is up on my YouTube channel now. Link for the video is available in my bio. Also thanks for showing so much love to the teaser I posted yesterday.You guys are the best 😍 #balconygarden #indianhomedecor #mygreentreasure #MyDesiSwag #brightspaceswelove #decordesistyle #decorraga #decordrama #decoralley #howihome #finditstyleit #indianhomedecor #indiandecorideas #hometour #apartmenttherapy #houseplantsofinstagram #homecanvas #bohemiandecor #quirkydecor #indianhomes #simplehomewelove #greenyourfeed #romanticbalcony #indianyoutuber @indiandecorideas @miradorlife @decor_alleyindia @urbanclap.homes @betterhomesandgardens

A post shared by Garima Kumar (@my_apartment_life) on


Forrás: Good Housekeeping