6 kaspó, aminek minden erkélyen ott a helye idén

2019. március 09.
Ahogy melegszik az idő, kikívánkozunk a kertbe, teraszra, erkélyre. Ideje elültetni a viárágokat is. Mindegy, hogy modern, minimalista vagy rusztikus hangulatról van szó, idén mindenki megtalálja a stílusának megfelelő virágtartót az erkélyére.

Bár ezek kicsit drágábbak, megéri olyan kaspót választani, ami megtartja a vizet és a földet, melyre a virágoknak, fűszernövényeknek vagy a paradicsomtőnek szüksége lehet a növekedéshez. Összeállításunkban olyan virágtartókat mutatunk, melyek nemcsak beltéren, hanem kültéren is használhatók, és nemcsak szépek, hanem a növények is imádni fogják őket.

Betonőrület

Néhány éve kezdődött a látszóbeton iránti rajongás, ami azóta is töretlen. Virágtartónak pedig kívánni sem lehetne jobb anyagot. Egy sekélyebb, porózus felületű kaspó a kicsire növő zöldfűszereknek vagy pozsgáslevelűnek, kaktusznak lehet optimális, akár az erkély asztalkáján.

View this post on Instagram

It’s a @zoescottdesigns takeover today! I’m so excited for our workshop next week, are you coming? You’ll get to mix your own paint, design your pattern for the planter and then choose 3 beautiful plants to pot up. All while eating delicious cake! What’s not to love?! This teal paint is actually a combo of 5 individual colours, carefully blended. Want to learn how? DM for tickets or email. I’d love you to join me. Head over to the stories to learn more about the workshop! #creativestrathaven #concrete #concreteplanters #handmadeinscotland #madebyme #workshop #createtogether #collaberation #makersgonnashare #modernmaker #urbancraft #stitchandbitch #plantmama #plantsmakepeoplehappy #urbangarden #houseplantsofinstagram #handmadeisluxury #handmadeisluxe #paintitbeautiful #crafttogether #coziness #greenyourhome

A post shared by Creative Strathaven (@creative.strathaven) on

Geometrikus kerámia

A mértani mintázatoknak is nagy a rajongótábora. A konyhában elültetett zöldfűszerek, vagy a nappalit díszítő szobanövények is remekül mutatnak benne. A három dimenziós mintázat az erkélynek, terasznak is igazi dísze lesz, ha ilyen kaspót választunk. Sőt, a kinti fények és árnyékok változása még jobban kiemeli az izgalmas textúrát.

Kőhatású agyag

A mintás, izgalmas tapintású kerámia kaspók sosem mennek ki a divatból és mindig látványosak. Akár választhatunk olyan típust is, ami felfüggeszthető, így a terasz gerendájára akasztva még mutatósabbak lesznek, főleg ha színes virágokat ültetünk beléjük.

Rusztikus fém

A vidéki romantika kedvelőinek egyértelműen a horganyzott fém hatású, de általában UV-álló bevonattal kezelt virágtartók lesznek a kedvencei. Magas pampafüvet vagy csodás színes virágkompozíciókat is ültethetnek bele.

Magas kaspók

A virágtartó textúrája az egyik, ami a semleges színhatású darabokban megragadhatja a figyelmet, de ha igazán karakteres darabot akarunk, válasszunk egy magas, karcsú kaspót. Akár csoportba is rendezhetjük a különböző méretű tartóinkat. Ültessünk minél többféle virágot, zöldet, kis- és nagylevelűt a különböző virágtartókba, így igazi látványosság lesz a kertünk, teraszunk.

Egyszerű fehér

A megrögzött minimalistákat persze lehetetlen eltéríteni a sima, fehér kaspótól, ami persze egyszerű és nagyszerű a maga letisztultságával. Használható kint is, bent is, és a visszafogott kaspó teljesen univerzális, bármilyen növényhez és bármilyen stílusú kerthez, erkélyhez illik.

Forrás: Southern Living