10 anyák napi gasztroajándék, aminek mi is örülnénk

2019. április 25.
A képeslap és a virág nem hiányozhat az anyák napi ajándékok közül, ám ha valami olyat akarunk, amivel igazán megörvendeztetjük az anyukánkat, idén vigyünk magunkkal valami személyre szabott gasztroajándékot is. És reménykedjünk, hátha megkínál minket is.

Ha gasztroajándékról van szó, általában az édességek, a csokoládé jut eszünkbe, ám nem kell megijedni a különlegesebb, kreatívabb ötletektől sem, főleg anyák napjára

1. Abbahagyhatatlan granola
A granola legalább olyan egészséges, rostban és ásványi anyagokban gazdag, mint a müzli, csak sokkal finomabb. Rengeteg változatban kapható, tökéletes tejbe, joghurtba, gyümölccsel, vagy csak úgy elcsipegetni egy jó beszélgetés mellett. Ha környezettudatosak is szeretnénk lenni, csomagolásmentes boltokban is számos változata beszerezhető, így ráadásul egy gusztusos vászonzsákba csomagolva adhatjuk át az ünnepeltnek.


2. Különleges méztrió
A méz nem csak torokfájáskor jön jól. Egy különleges fűszerezésű vagy ritka növényről gyűjött méz rendkívül finom és különleges ajándék. Ha van kedvenc gyógynövénye, virága az édesanyánknak, választhatjuk annak a növénynek a mézét, így még személyesebb az ajándékunk. Vegyünk több kisebb üvegcsét a különlegességekből, így még több finomságot lehet kóstolgatni.

3. Lekvárkuriózumok
Nem csak mézből, lekvárból is találhatunk igazán ritka és különleges ízkombinációkat. A virágokkal kiegészített gyümölcsök, mint például a csipkebogyós-hibiszkuszos lekvár biztosan elnyeri a legkényesebb ízlésű anya tetszését is. Ahogy a mézből, lekvárból is válasszunk több fajtát, és vehetünk mellé egy üveg finom mogyoróvajat is, ha tudjuk, hogy az ünnepelt nyitott az érdekes ízkombinációkra.

4. Borválogatás a kerti parti szezonra
Közeledik a nyári grillszezon, ahonnan nem hiányozhatnak a különleges borok sem. Egy hat üveges szelekcióval az anyukánk kedvenc fajtáiból biztosan nem fogunk mellé. De választhatunk országok szerint is, ha ezúttal olyan borokkal akarjuk meglepni, amilyeneket még sosem kóstolt.



5. Teaidő
Mi lehet frissítőbb egy kellemes, édes, mogyorós, vagy éppen gyümölcsös-virágos aromájú teánál? Esetleg az teheti még felemelőbbé az élményt, ha van mellette néhány apró majszolnivaló. Egy ropogós, házi készítésű keksz tökéletes kiegészítő, és nem kell vele sokat bajlódni sem, nagyon egyszerűen elkészíthető, így még személyesebb az ajándék.

 

6. Kávékedvelők kedvére
Ha anyukánk nagy kávézó, de saját magának sosem venne különleges pörkölésű kávét, itt az alkalom, hogy meglepjük valami igazán finommal. Az artizán kávézókban rengetegféle fair trade, frissen pörkölt és nagyon finom kávé közül választhatunk. Ha többfélét veszünk, egy remek utazást tehetünk a világ körül kávészemszögből.

 

7. Sókóstoló
Ha nem édesszájú az ünnepelt, vigyünk sós ajándékot. Különleges, füstölt, ízesített, és a világ minden tájáról származó sókat találhatunk kémcsőbe, apró üvegekbe töltve. Csak az az igazi dilemma, melyiket válasszuk. És már indulhat is a kóstolgatás egy finom vajas pirítós mellett.

 

8. A csoki sem maradhat el
A különleges trüffelválogatásokkal nem hibázhatunk. És ezek között sem csak az édesszájúak találnak a fogukra valót, hiszen sós, szarvasgombás, vagy akár sörös bonbont is találhatunk az igazán egyedi és igényes csokoládémanufaktúrák, mint például a Godiva vagy a Rózsavölgyi kínálatában.

 

9. Matcha-ceremónia
Ha anyukánk szereti az aprólékos, molyolós tevékenységeket és a teát, egy matcha készlet a neki való ajándék. A zöld tea rituális elkészítése igazi meditatív élmény, az elkészült ital pedig rendkívül egészséges, tele van antioxidánsokkal.

10. Sütivel nem lehet tévedni
A muffinnal, brownie-val vagy keksszel nem lehet melléfogni. Ezt magunk is elkészíthetjük, és így pont olyan sütit süthetünk, amelyről tudjuk, hogy az édesanyánk kedvenc ízei találhatók meg benne.

 

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash