A farmermosás három aranyszabálya

2019. április 28.
Ahogy a szépségápolást, úgy a farmermosást se vegyük félvállról! Mutatunk is három trükköt!

Ahogy az arcunkat sem csak úgy átmossuk bármilyen szappannal, pont úgy érdemes a farmerünket is megkímélni az olcsó mosószerektől, hogy tovább maradjon élénk színű és ne vékonyodjon el az anyaga, tovább viselhessük, hiszen a farmervásárlás sosem egyszerű.

1. A mosószer kulcsfontosságú.
A hajfestésnél is fontos, hogy megfelelő hajápolókat használjunk, mert a mosás minden alkalommal kicsit fakóbbá teszi a festést, pont ugyanez érvényes a farmermosásra is, hiszen a nadrágunk színét is fakíthatja a nem megfelelő mosószer. Használjunk olyan szereket, melyek tartalmaznak a ruhák színét megóvó összetevőket. Ráadásul már olyan mosógélek is kaphatók, melyek az anyag rostjait is képesek helyreállítani, így még hatékonyabban akadályozzák meg a kopást.

 

2. Van különbség a mosóprogramok között.
Bár előszeretettel mosunk minden ruhát ugyanazon a programon, van különbség a különböző mosási módozatok között. Pont úgy kell bánni a farmerünkkel, mint a legkényesebb csipkés fehérneműnkkel. Azt sem tennénk be egy erős centrifugázásra, igaz?

3. Tartsuk távol a meleg vizet a farmerünktől.
A farmer különleges textúrája megfelelő ápolást igényel, főleg ha sötét színű, vintage vagy rojtozott. Fontos elolvasni a mosási útmutatót, de fő szabályként alkalmazható, hogy hideg vízben mossuk. Ez segít megelőzni a fakulást, az textilszálak károsodását.

Fotó: Unsplash