Dobd fel a bérelt lakást 6 egyszerű lépésben

2019. május 16.
Sosem egyszerű egy bérelt lakást a saját képünkre formálni, különösen, ha bútorokkal együtt vettük ki. Ám az alábbi egyszerű trükkökkel mégis feldobhatjuk aktuális otthonunkat.

Nagyban függ a tulajdonostól, a meglévő bútoroktól, mennyire alakíthatunk egy bérelt lakást. Ám akkor sem kell félni, ha a csempét, padlót, az építészeti elrendezést nem változatathatjuk meg. Az alábbi hat egyszerű lépéssel feldobhatjuk friss bérleményünket.

1. Engedjük be a fényt
Helyezzünk el a stratégiailag fontos helyeken tükröket, hogy a természetes fényt a sötét sarkokba irányíthassuk. Ráadásul ezzel a trükkel a tér érzetét is megnövelhetjük. Ha nem fúrhatunk a falba, állótükrökkel is ugyanazt a hatást érhetjük el.

2. A fogantyúk karaktert adnak
Bár nem lehet mit tenni a konyhaszekrény színével, elrendezésével, ám személyiségünkre formálhatjuk a bútorokat a konyhában, fürdőszobában vagy más tárolókon egy egyszerű fogantyúcserével. Az eredeti ajtónyitókat biztos helyre rakjuk el, hogy kiköltözéskor visszacserélhessük őket.


3. Függönyszerelem
Nem tetszik a fal színe? El kellene takarni néhány tárolópolcot? A függyönyök a legjobb barátaink ebben az esetben. Csodaszépek, nem túl költségesek és rendkívül barátságossá, otthonossá tehetik a bérelt lakást. Ráadásul remek hangfogók, ha esetleg zajos a szomszéd.

4. Zöld sziget a lakásban
Néhány zöld növény bármilyen lakásból otthont varázsol. Tökéletes a bérelt lakások otthonossá tételére is. Színt, életet és frissességet visznek a helyiségekbe. Ha nagyobb helyünk van, válasszunk nagylevelű, pálmaszerű dézsás növényt, a kisebb helyekre pedig apró kaspókban helyezzünk el a szoba fényviszonyaihoz illő virágokat.


5. Szőnyeget minden esetre
A padló kényes pont egy bérelt lakásnál. Ha nem túl szép, akkor azért jöhet jól egy remek szőnyeg, hogy eltakarja a hibákat, de arra is remek megoldás, ha az állagát szeretnénk megóvni. Ráadásul a helyiségek sokkal otthonosabbak, barátságosabbak lesznek egy pihe-puha szőnyeggel.

 

6. A plafont se hagyjuk ki
Ha a plafon állapota hagy némi kívánnivalót maga után, vagy csak egyszerűen régen volt már festés, rendkívül jól jöhet, ha az ágyunk fölé egy drapéria mennyezetet függesztünk. Nem csak hygge életérzést nyújt egy ilyen dekoráció, de a szín és textúra máris a személyiségünkre formálja a bérelt lakás addig kopár falait.

Forrás: My Scandinavian Home
Fotó: Unsplash