Lakberendezés Trónok harca módra

2019. május 10.
Hogyan rendeznék be otthonukat a Trónok harca karakterei? Milyen lenne a Starkok, Dany vagy épp a Lannisterek háza a 21. században? Inspirálódjunk kedvenc szereplőink lakberendezési stílusából!

Mindegy, hogy rajongók vagyunk vagy csak érdeklődve nézzük a Trónok harcát, a kedvenc karaktereink stílusából meríthetünk ötleteket a saját otthonunk berendezéséhez is.

Stark-ház: bőr és szőrme
A havas Északon áll a Starkok otthona, melynek mi mások lennének legjellegzetesebb stíluselemei, mint a luxust árasztó bőr és a szőrme. A meleg és sötét árnyalatok mellett a természetes színeké a főszerep, melyek a falak szürkeségét is remekül kompenzálják. A rusztikus szekrények, fa bútorok, antik gyertyatartók és csillárok elengedhetetlenek a Stark-életérzés megteremtéséhez, így a leghidegebb időben is kényelmesen és otthonosan érezhetjük magunkat. És természetesen egy farkasportré sem hiányozhat a falról, ha már Starkokról van szó.


Targaryen-ház: karakteres és nőies
Daenerys Targaryen otthonát mi jellemezhetné jobban, minthogy egyszerre lágy és erős. A nőies, bohém elemek, mint a krémszínű ottomán és a kényelmes kanapé remekül szimbolizálják nőiességét, míg a kő és beton térelemek és kávézóasztal a harciasságára utalnak. A tojás alakú ülőke egyúttal utalás lehet Dany három sárkányára is. A természetes, földszínek és nőies kiegészítők tökéletesek lennének sárkányok anyjának 21. századi otthonába, ahol kipihenheti a csaták fáradalmait.


Lannister-ház: luxus és csillogás
Rengeteg arany, fémek és lila. Ez jellemezné a modern világban a Lannisterek luxusvilláját, hiszen a dúsgazdag család nem spórolna ma sem a fényűző részletekkel. Tágas terek, hatalmas hálószoba és nappali lenne otthonukban, ahol rengeteg vendéget fogadhatnának egyszerre, miközben a kristálypoharakból kortyolnák Tyrion kedvenc italát. Cersei erőteljes és magabiztos stílussal rendezné be a hatalmas házat, emlékeztetve rá ezzel is, hogy egy Lannister mindig kifizeti a számlát.


Tyrell-ház: virágba borulva
A Tyrell-házat virágzó kertjéről ismerhetnénk fel modern verziójában is. Csodás virágos tapéták, festmények díszítenék a falakat, a szobákat pedig a részletekre ügyelve rendezné be a ház asszonya. A virágok ellenére erőteljes, karakteres személyiséget kapnak a szobák a sötét fa borítástól, drámai színektől és fényektől. Egyszerre lenyűgöző és hívogató egy ilyen helyiségbe besétálni.


Mások: drámai hidegség
A Mások a legfélelmetesebb lények közé tartoztak a Trónok harca karakterei között, míg le nem győzték őket. Nem csoda, hogy ha ilyen hangulatban szeretnénk berendezni lakásunkat, a drámai hatást ezúttal nem a sötét színekkel, hanem fagyos fehérrel, kékkel érhetjük el, mintha hideget lehelnének a falak.


A jeges árnyalatok remekül szimbolizálják a vérfagyasztó zombikat, míg a szoba üressége, letisztultsága adja a helyiség karakterét. Ha kicsit otthonosabbá tennénk azért a tereket, helyezzünk el párnákat és plédeket, így beburkolózhatunk, ha merünk.

Fotó: Unsplash, Profimédia/Red Dot